Pazar Genç kız da değil kadın da...

Genç kız da değil kadın da...

09.12.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bu ay 20 yaşına giren Britney Spears kendi adını taşıyan üçüncü albümünü çıkardı. Albüm yine çok satıyor ama Spears’ın "çok seksi" yeni imajı, küçük hayranlarının anne-babalarını endişelendiriyor

Genç kız da değil kadın da...

Genç kız da değil kadın da...

Bu ay 20 yaşına giren Britney Spears kendi adını taşıyan üçüncü albümünü çıkardı. Albüm yine çok satıyor ama Spears’ın "çok seksi" yeni imajı, küçük hayranlarının anne-babalarını endişelendiriyor

Genç kız da değil kadın da...
I’m Not a Girl Not Yet a Woman / Bir genç kız değilim, henüz kadın da..." Britney Spears’ın yeni albümünün "yavaş" parçalarından birinin adı. Şarkının sözleri yine son zamanların yükselen değeri Dido’ya ait. Ama Britney’nin albümünün prodüktörleri bu şarkının Britney’nin kendi adını taşıyan üçüncü albümüne yakışacağını düşünmüşler. Zira dünyanın bugünlerde "önemli" gündem maddelerinden biri de Britney’nin kadınlığı, kızlığı, seksapeli, bekareti vs...

Dördüncü en zengin ünlü
Bu ay 20 yaşına giren Britney Spears şu an dünyanın en çok satan pop şarkıcısı. Dinleyince biraz müzik bilen herkesi utandıran, kötü bir sesi var. Kendisi de bunun farkında olmalı ki, hemen tüm konserlerinde "playback" yapıyor. Ama 9-15 yaş arası gençlerin hemen tamamı ona tapıyor. Spears’ın 1999’dan beri çıkardığı ilk iki albümü "... Baby One More Time" ve "Oops!... I Did It Again" bugüne dek 37 milyon sattı. Yeni albümü "Britney" ise çıktığı ilk haftasında 745 bin 744 kopya sattı ve listelerde bir numara olarak Spears’i ilk üç albümüyle bir numara olan ilk kadın şarkıcı yaptı. Britney şu anda Entertainment Weekly dergisinin "Eğlence Dünyasındaki 101 En Güçlü İnsan" listesinde 38’inci, Forbes’un "100 Ünlü Zengin" listesinde de Tom Cruise, Tiger Woods ve Beatles’ın ardından dördüncü sırada. Bu yıl Pepsi ile 7 milyon dolarlık bir sponsorluk anlaşması yaptı. 19 yaşında bir kız için hiç fena değil!

Annesinin keyfi yerinde
İlk iki albümünde hafiften cilveli, masum ama aynı zamanda seksi bir genç kız izlenimi veren Spears ilk gününden beri, her daim göbeği açık gezmesi, rüküş ve yaşını aşan kıyafetleri ve seksi danslarıyla eleştiriliyordu. Hatta okul üniformasıyla boy gösterdiği ilk videosu onu zamanın en çok arzu edilen kadınlarından biri yaptı. Ama o "tatlı" ve "seksi" arasında iyi bir denge kurmaya çalışıyordu hep. Sonunda yeni albümünde bu yorucu denge kurma çabasından vazgeçti. "Dünyanın en ünlü bakiresi" yeni albümünde daha yaşlı insanlara, mesela 18 yaşındakilere, ulaşmaya çalışıyor.
"Britney" ile şeker kızlıktan seksi kızlığa hızlı bir geçiş yaptı. Bu geçişin beklenen bir şey olduğunu, yaşının geldiğini söylüyor kendisi. Ama dünyadaki genç kızların yarısı onu örnek alırken, yeni albümünün ilk single’ı "I’m a Slave 4 You"nun videosunda deri pantolonunun üzerine giydiği pembe g-string’iyle dans edip, orgazm sesleri çıkarması ve dansçılarına yüzünü yalatması anne-babaları endişelendirdi, basına malzeme oldu. Öte yandan her fırsatta "Bakireyim ve evleninceye dek öyle kalacağım" da diyor Spears. Geçen hafta gazetelerde, *Nsync’te söyleyen kendisi kadar ünlü erkek arkadaşı Justin Timberlake’le 14 Şubat Sevgililer Günü’nde evlenmeyi düşündükleri haberi de çıktı.
Spears’la ilgili her tartışmada eleştiri okları önce annesi Lynne’e yöneliyor tabii ki. Ama kızının ilk milyon dolarıyla kendisine bir spor araba hediye etmesinden sonra pek sesi çıkmadı Lynne Spears’ın. En son yeni video ile ilgili bir soruya, videonun "yalnızca biraz değişik" olduğunu söyleyerek cevap verdi. Oysa "I’m a Slave 4 You / Sana köleyim" MTV’de dönen videolar arasında en seksisi...

"Jetini odasının rengine boyattı"
• Şu sıralar, pop grubu *Nsync’ten Justin Timberlake’le evlenmeyi planlayan Britney Spears yıllardır ünlü aktör Ben Affleck’e aşık. İkisi, Britney 17 yaşındayken bir kez çıktılar. Ama Affleck bir daha hiç aramadı. Spears’ın hayatındaki en büyük hayal kırıklığının bu olduğu söyleniyor.
• Spears kendisine her zaman Madonna’yı örnek alıyor. Madonna’nın turnelerinde dansçılarıyla oynamayı çok sevdiği "Truth or Dare / Gerçek ya da Cüret" oyunu Britney’nin de favorisi. Üstelik Madonna’nın bir turnesi sırasında çekilen "Truth or Dare" adlı belgeselinin bir benzerini de kendisi için yapmak istiyor. Spears ayrıca Madonna’nın "Drowned World" turnesinde ilk kez gitar çalmasından esinlenerek, erkek arkadaşı Justin Timberlake’den gitar dersleri almaya başladı.
• Britney’nin evdeki odasının renginde dekore ettiği bir jeti var!
• Eğitimini turnelerinde yanında "taşıdığı" bir özel öğretmenin yardımıyla sürdüren Britney’nin coğrafyası çok kötü! "Yıldız olmanın en zor taraflarından biri de Kanada gibi denizaşırı ülkelere yolculuklar yapmak" demişti.
• Genç yıldız Madonna, Mariah Carey, Whitney Houston, Michael ve Janet Jackson hayranı.
• Her fırsatta bakire olduğunu ve evlenene kadar öyle kalacağını söylüyor.
• İngiliz tabloidlerinde çıkan bir habere göre Amerikalı bir milyarder Britney’e kendisiyle bir kez birlikte olması için 17 milyon dolar teklif etti.
• Britney Spears ilk üç albümü art arda bir numara olan ilk kadın şarkıcı.
• Şarkıcıyı üne kavuşturan ilk hiti "....Baby One More Time" aslında kadın R&B grubu TLC için yazılmıştı.
• Şovlarında izleyiciyi dansıyla etkilemeyi seçen Spears hemen her konserinde playback yapıyor. Canlı söylemekten şikayet ediyor! En son Rock in Rio festivalinde sahnede şarkı söyledi.
• USA Today gazetesinin müzik eleştirmeni Britney’nin bir şovunun ardından şöyle yazdı: "Sesi olmadığı gibi, şovlarında karakter, karizma ve fiziksel zarafet de yok."
• Monaco’nun çapkınlığıyla tanınan prensi Albert onu bir geceliğine yatına davet etti. Ancak Britney teklifi reddetti.
• Spears, annesi Lynne ile birlikte iki kitap yazdı. İlk kitap olan "A Mother’s Gift: A Novel", Holly Faye Lovell adında Britney benzeri bir pop şarkıcısının hayatını anlatıyor. Kitap eleştirmenlerce ancak 9-12 yaş arası okuyuculara tavsiye ediliyor! "Britney Spears’ Heart To Heart" adlı ikincisi ise Spears’ın Kentwood, Louisiana’lı küçük bir kızdan dünyanın en çok satan pop yıldızına dönüşümünün hikayesini anlatıyor.
• Madonna bir konserinde sahneye Britney tişörtüyle çıktı. Ünlü yıldızı tanıyanlar aslında bunun "Tahtıma bu kız mı aday?" şeklinde yorumlanması gereken ironik bir hareket olduğunu söylüyorlar. Ama Madonna röportajlarında hep Britney’yi desteklediğini belirtiyor.
• Spears’ın hobileri Jackie Collins’in aşk romanlarını okumak ve alışveriş yapmak!





PAZAR