Pazar “İlham olursam başardım demektir”

“İlham olursam başardım demektir”

03.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

“Kanatsız Kuşlar” dizisinin Zeynep’i Melis Tüzüngüç: “Var olduğum sürece birinin ilhamı olmak isterim. Bunu hissedersem ‘Başardım’ derim. İlhamsız kalırsam hayal kuramam. O zaman bittim demektir”

“İlham olursam  başardım demektir”

Çalışkan, disiplinli ve kendiyle barışık biri Melis Tüzüngüç... “Kanatsız Kuşlar” dizisinde canlandırdığı Zeynep’in aksine “Sevmediğim yerde duramayacak kadar özgür ve cesurum” diyor. Yazmayı çok seviyor, bu noktada sevgilisi Ali Biçim’le de birbirlerini desteklediklerini söylüyor. Tüzüngüç’le oyunculuk serüvenini, yeni projesini, Ali Biçim’le ilişkisini ve müziğe olan tutkusunu konuştuk.

Haberin Devamı

Çok göz önünde olmadınız hiçbir zaman. Rol aldığı projelerin ötesinde Melis Tüzüngüç nasıl biridir?

“Kendini anlat”ın altını pek çabuk dolduramıyorum . O kadar altı çizilecek, üstü karalanacak şey var ki... Kendimle barışığım. İyi bir gözlemciyim. Çalışmayı çok seviyorum. Hareket etmezsem, üretmezsem, düşünmezsem yapamam. Çalışırken deşarj olmak müthiş nimet. Çok insan var etrafta, çalışırken mutsuz, iş yapacak diye ödü kopuyor. İşine saygısı olmayana saygım yok.

Oyunculuk, hayatınıza nasıl girdi?

Hep içimde yanan bir ateşti. Lise ikiye gidiyordum. Okul tiyatrosu... İnanılmaz büyülü geliyordu sahne, ışıklar, alkışlar, tüm okulun seni izlemesi. Taze, komik ve özel zamanlar.

Kariyeriniz istediğiniz gibi ilerliyor mu?

Haberin Devamı

Öyle gözüküyor. Sevdiğim şeyleri, içime sineni hayatıma dahil ediyorum. Yanlış bir enerji varsa zaten o kendi kendini çürütüyor. Ben hiçbir zaman ‘Tamam artık, ben oldum’ gibi garip cümleler kurmayacağım.

Oyunculuğa dair en büyük hayaliniz nedir?

Var olduğum sürece birinin ilhamı olmak. Gerçek kalmak. Bir duyguya, bir ana götürmek, bir yerden getirmek. Bunu hissedersem ‘Başardım’ derim, ilhamım büyür. İlhamsız kalırsam hayal kuramam. O zaman bittim demektir.

“Kanatsız Kuşlar” dizisini nasıl anlatırsınız, projede sizi çeken ne oldu?

Beni heyecanlandıran şey, hikayenin yaşıyor olmasıydı. “Kanatsız Kuşlar”, birinin kıyısından köşesinden kendine pay çıkarabileceği, bitmeyen bir hikaye aslında.

Komedi dizisinden sonra drama türüne geçmek nasıl?

Eğer ne yaptığını bilirsen, farkında kalırsan, yürüdüğün yol seninle gelecektir. Ayırt etmek, başka yerden bakmak ve dengeni bulmak çok mühim. Komedi benim için inanılmaz haz dolu bir alan. Komedide daha uzun yolculuklara çıkacağız, aşırı eğleneceğiz (gülüyor). “Kanatsız Kuşlar” ilk dram işim fakat daha önceki karakterlerim de ağladı. Ama bu hızlı-sert bir geçiş için diyebilirim ki; Zeynep şu an çok dramatik bir yerde.

Canlandırdığınız Zeynep fedakar bir abla... Yerinde olsaydınız ne yapardınız?

Aileme ve sevdiklerime müthiş bağlıyım. Ama sevmediğim yerde duramayacak kadar da özgürüm, cesurum. Tam da bu bahsi geçen noktada ayrılıyoruz Zeyno’yla. Sevmediği bir adamla zorunluluktan söz yüzüğü taktı. Çıldırırsın! Gönül kimdeyse, göz hep onu görsün yanı başında. Ben, bana değer katanlarla çok mutluyum. Mutsuz edenin gözünün yaşına bakmam. Negatif ruhlar az ötede oynasın.

Haberin Devamı

“Müzik olmazsa olmazım”

Sizi seksi bulan da var, çocuksu bulan da. Siz kendinizi seksi buluyor musunuz?

23 yaşındayım. Yaşamayı çok seviyorum. Mutluluk için fazla enerjim var. Seksilik sadece güzel kaşta, gözde, burunda değilse razıyım. Seksi bulunabilecek daha derin şeyler var.

Hobileriniz neler? Bilmediğimiz bir yanınız var mı?

Son zamanlarda belgesel manyağı oldum. Hayatımda olmazsa olmazım müzik. Müzikle büyüdüm. Dans delisiyim. Dans etmek yaşatır insanı.

“Ali ile dördüncü yılımızı devirdik”

Ali Biçim’le yıllardır birliktesiniz. Evlilik planınız var mı?

Ağustos ayının 18’inde dördüncü yılımızı devirdik. İkimiz de gönülden istiyoruz. Zaman sorarsanız, orası şimdilik bizde...

Haberin Devamı

İki oyuncunun birlikteliğinin avantajları neler?

Oyunculuk üzerinden değil de ‘iki üretmeden duramayan insan’ birlikteliği üzerinden gideyim. Biz çevreden değil, birbirimizden etkileniyoruz. Kafa kafaya verip senaryo yazabilen, bir parça keşfedince gözü dönen, aklımıza bir fikir düştüğünde kağıt kalemi alıp not defterlerimizi aşındıran heyecanlı iki insanız. Birbirimizin en sıkı takipçisi ve destekçisiyiz. Aşka ilave böyle bir bonusumuz var. Paylaştıklarımız, herhangi bir çiftin rutini gibi değil. Hayallerimizin sınırı yok. Uzun yılların sırrı burada bence.