Pazar İsviçre Günleri başlıyor

İsviçre Günleri başlıyor

04.09.2022 - 03:00 | Son Güncellenme:

İsviçre müziğini, kültürünü, gastronomisini, teknolojisini, eğitimini ve şirketlerini tanıtmak amacıyla bu yıl ikinci kez düzenlenen “İsviçre Günleri Istanbul 2022”, 23-25 Eylül’de Yapı Kredi bomontiada’da herkese açık ve ücretsiz etkinliklerle gerçekleşecek.

İsviçre Günleri başlıyor

İstanbul’daki İsviçre Başkonsolosluğu, İstanbul’daki İsviçre’nin İhracat ve Yatırım Ofisi  ve Türkiye’de İsviçre Ticaret Odası Derneği ortaklığında düzenlenen etkinliğin bu yılki teması ise “Sürdürülebilir Bir Gelecek Tasarlamak” olarak belirlendi. Program kapsamında, İsviçre Büyükelçisi H.E Jean-Daniel Ruch ve Türkiye’de İsviçre Ticaret Odası Derneği Başkanı Arpat Şenocak’ın katılımıyla gezegenin geleceğinin tartışılacağı Ekonomik Forum’un yanı sıra çevre sorunları ve sürdürülebilirlik temalı atölye ve seminerler düzenlenecek.  

Haberin Devamı

Ön etkinlikler  

İsviçre Günleri Istanbul 2022 öncesinde ise İsviçreli Gurme şef Jean-Marc Soldati birbirinden lezzetli etkinliklere imza atacak. Le Cordon Bleu’den İsviçreli Şef Eric Ruppen’in bomontiada’daki restoranların menülerine eklediği İsviçre mutfağının spesiyaliteleri ise 19-25 Eylül tarihleri boyunca Monochrome, The Populist ve Kilimanjaro’da servis edilecek. 

Sokak sanatçısı No More Lies, İsviçre Günleri Istanbul 2022’de sergilenecek “Sürdürülebilir Bir Gelecek Tasarlamak” temalı üç büyük tuval gerçekleştirecek. 

Programda İsviçre folklorik müziğinin yer aldığı bir eğlence programının yanı sıra inek sağma, çikolata atölyesi, çarkıfelek ve resim yarışmaları gibi çocuk ve yetişkinlere yönelik etkinlikler de yer alıyor. Cuma gecesi İsviçre Caz Grubu “Bconnected” tüm caz ve blues severlerle buluşacak. Cumartesi akşamı ise İsviçre’nin en umut verici seslerinden biri kabul edilen R&B şarkıcısı Naomi Lareine sahne alacak.