Pazar “Kırmızı” en çok size yakışıyor!

“Kırmızı” en çok size yakışıyor!

28.10.2021 - 09:53 | Son Güncellenme:

Hayatımıza başarıları ile renk katan sporcularımız…

“Kırmızı” en çok size yakışıyor

Türkiye, tarihi boyunca birçok spor dalında başarıları ile göğsümüzü kabartan sporculara sahip. Özellikle son dönemde uluslararası organizasyonlarda kazandıkları madalyalar ve kırdıkları rekorlarla hayatımıza heyecan ve coşku getiren milli sporcularımız kırmızı formaları ile dalgalandırdıkları kırmızı bayrağımız sayesinde bizlere büyük gurur yaşattılar. Tokyo Olimpiyatları’nda 13 madalya kazanarak 1948 Londra Olimpiyat Oyunları’ndaki 12 madalya rekorunu kırdı. Aynı zamanda 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda milli sporcular okçuluk, cimnastik, boks, güreş ve voleybolda elde ettikleri başarılarla ilklere imza attı.

Haberin Devamı

Milli sporcular Mete Gazoz, Busenaz Sürmeneli, Busenaz Çakıroğlu , Yasemin Adar, Rıza Kayaalp, Ferhat Arıcan, tarihe geçerken, A Milli Kadın Voleybol Takımı da elde ettiği sonuçla Türk sporunda ilkleri yaşatan sporcular oldu.

Başarıları, azimleri ve renkleriyle gönlümüze taht kuran sporcularımızdan bazılarına renkleri sorduk:

“Kırmızı” en çok size yakışıyor

Ebrar Karakurt

“Renkli bir insanım...”

 En sevdiğin renk nedir?

 -En sevdiğim renk mavi. Bende sakinlik hissi ve rahatlama duygusu yaratıyor. Şöyle uzanıp, mavi bulutsuz bir gökyüzüne baktığımızda kesinlikle böyle sakin hissederim.

Son dönemde seni pembe saçlarınla izledik. Saçını pembeye boyamanın özel bir nedeni var mı?

 -Özel bir nedeni yok, sadece bana iyi geldiğini düşünüyorum. Ben dönem dönem saç rengimle oynarım. Bu dönem de favori rengim pembe.

Haberin Devamı

Bir renk olarak kendini tanımlasan hangi renk olduğunu söylersin?

 -Ben aslında renkli bir insanım. Her kültürden insanlarla iletişimim var, anlaşabiliyorum ve her ortama ayak uydurabiliyorum. O yüzden rengarenk diyebiliriz.

Sana göre takımın “en kırmızı sultanı” kim?

-Takımın kırmızı sultanı Eda abla diyebilirim. İşine olan tutkusu, hırsı, lider ruhlu ve güçlü oluşundan dolayı…

Türk millli forma renginin kırmızı renkte olması yapılan araştırmalara göre oldukça iyi bir avantaj. Kırmızı forma sana ne hissettiriyor?

-Ne yaparsanız yapın en önemli avantajınız çalışmak ve işinize odaklanmaktır. Elbette psikolojik etkisi olabilir fakat, çalışmadan, mücadele etmeden eksik kalırsınız. En çok hangi renkte forma ile sahada olmayı seviyorsun? Tüm forma renklerimizi seviyorum. Önemli olan Milli Takımın bir parçası olarak sahada olmak diye düşünüyorum.

“Kırmızı” en çok size yakışıyor

Eda Erdem

Kırmızı formanın gücünü yansıtan en güzel karelerden biri bu fotoğraf. Herkesin bu kareyi paylaşarak ikonik bir fotoğrafa dönmesi hakkında ne düşünüyorsun?

-Federasyonumuzun fotoğrafçısı Mert Bülent Uçma’nın çektiği; aldığım bir sayı sonrası pasöre, “işte istediğim pas bu” dediğim bir enstantane; sosyal medyada paylaşan insanlarda an’ın gerçekliğinin dışında çok daha güçlü ve yoğun anlamlar uyandırdı. Bu yakıştırmaların birçoğu, benim sporcu karakterimi ve sahadaki duruşumu da en doğru biçimde yansıttığı için, verdiğim mücadele izleyenlerde karşılık bulmuş oluyor ve her gördüğümde mutlu oluyorum.

Haberin Devamı

“Hepimiz kırmızının birer tonuyuz...”

Takımın kaptanı olarak oyuncuların oldukça renkli kişiliklere sahip olması takımın dinamiğini nasıl etkiliyor?

-Olumlu yönde etkiliyor elbette. Yoğun idman ve turnuva takvimlerinde çok uzun süre birlikte kalıyoruz ve bu çeşitlilik bizi rutinden uzaklaştırıyor. Hem sahada hem de perde arkasında farklı bir oyuncu öne çıkarak günü kazandırarak sonlandırmamıza katkı sağlayabiliyor.

A Milli Kadın Voleybol Takımı gerek teknik kadrosu ile gerek oyuncuları ile bir renk olsa hangi renk olurdu?

-Çeşitlilik burada da kendisini gösterir diye düşünüyorum. Maçlardaki enerjimiz ile kırmızı olurken, idmanlarda mavi, kızlarla biz bizeyken de sarı olabiliriz.

Sana göre takımın “en kırmızı sultanı” kim?

-Bir ayrım yapmak istemem, göğsümüzde ay yıldızlı bayrağımızı taşıdığımız o formayı giydiğimizde hepimiz kırmızının birer tonuna dönüşüyoruz.

Haberin Devamı

Türk milli forma renginin kırmızı renkte olması yapılan araştırmalara göre oldukça iyi bir avantaj. Kırmızı forma size ne hissettiriyor?

-Kırmızı forma bana fedakârlığı, özveriyi, bir olmayı ve biz olmayı anlatıyor. Birleştirici gücüne olan inancımdan dolayı hem güvende hem de güçlü hissettiriyor.

En çok hangi renkte forma ile sahada olmayı seviyorsun?

-Milli takımda genelde kırmızı, beyaz ve siyah seçeneklerimiz oluyor. Onların arasında bir seçim yapmam gerekirse elbette kırmızı derim. 2019’da giydiğimiz Turkuaz renkli formanın enerjisini de çok sevmiştim.

“Kırmızı” en çok size yakışıyor

Meryem Boz

“Türk bayrağının rengi bana enerji ve güç veriyor...”

Mavi saçların sebebi ile sana Mavi Şimsek lakabın olması ne hissettiriyor?

-Mavi saçlarım bana Polonya maçını hatırlatıyor.

Saçların çok uzun zamandır bu renk olduğunu söyledin. Özel bir anlamı var mı?

-Mavi rengi seviyorum aslında özel bir nedeni yok.

Bir renk olarak kendini ifade etmek istesen hangi renk olurdun?

Haberin Devamı

-Mavi ya da siyah.

Sana göre Milli takımın “en kırmızı sultanı” kim?

-Bana göre takımın en kırmızı sultanı Eda.

Türk millli forma renginin kırmızı renkte olması yapılan araştırmalara göre oldukça iyi bir avantaj. Kırmızı forma sana ne hissettiriyor?

-Türk bayrağının rengini taşıyor olmamız bana enerji ve güç veriyor.

En çok hangi renkte forma ile sahada olmayı seviyorsun?

-Sahada en çok siyah ve mavi formalar ile olmayı seviyorum.