Pazar Miami güneşi

Miami güneşi

29.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şimdiki Zamanın Hikayesi’nde sizi bu hafta Miami güneşini görmeye, Suriyeli mültecilerin dramına ortak olmaya, Kızıldeniz’in gizemli sularında palyaço balıklarını tanımaya, futbolun “çetin oyun” olduğuna tanıklık etmeye, Bereket köyünün acıklı hikayesini öğrenmeye davet ediyorum

Miami güneşi

Bulutları ezercesine ışıyan, yeryüzünü aydınlığa bulayan güneş; Miami’yi bir “rüya şehir” haline getirmiş... Fotoğraf, ilk bakışta evrenin gizli kalmış köşelerindeki bir galaksiden çekilmiş hissi veriyor. Görmeye alışık olduğumuz ışıklarla süslü eğlence merkezlerinin aksine Miami’nin sabah saatlerindeki bu hali, şehrin doğal, duru ve aydınlık yüzünü gösteriyor bize. Irmak Şahin’in objektifine yansıyan görüntü, Demirören Medya çalışanlarına yönelik Fotoğraf Yarışmasında sergilenmeye layık görüldü.

Haberin Devamı

Landel’in zor anı

Miami güneşi

Türkiye Spor Toto Süper Lig’inde Beşiktaş, kolay gibi görünen bir galibiyete daha imza attı. Konuk olduğu Alanyaspor’u 4-1 gibi net skorla yendi. Ancak foto muhabiri Cengiz Malgır’ın objektifinden kaçmayan bir an var ki aslında müsabakanın kolay geçmediğinin açık kanıtı. Bir pozisyonda Alanyasporlu oyuncu Landel, Zlamal ile Beşiktaşlı oyuncu Tosic’in arasında kalarak adeta ezildi.

Sepet eğlencesi

Miami güneşi

Kedi sahiplenenler bilir, onların en çok sepet sevdiklerini. Kimileri için oyun alanı, kimileri için güvenli yataktır sepetler. Kırçıllı kül rengi tüyleri, aşağı doğru sarkan bıyıkları, yemyeşil gözleriyle şaşkın olduğu kadar da sevimli bu sokak kedisi Eminönü Küçük Pazar’da sepet satan esnafın ürünleri arasında oradan oraya koşturuyor.

Haberin Devamı

Ateş başında oyun

Miami güneşi

Okullarının tatil olmasını fırsat bilip oyun için sokağa çıkan çocuklar... Yanlarına aldıkları küçük dostlarıyla birlikte soğuktan korunmak için yaktıkları ateşin başında ısınmaya çalışıyorlar. Hava sıcaklığının eksi 20 dereceye kadar düştüğü Ağrı’da, Eski Van Caddesi’nde çekilen fotoğraf, soğuğa rağmen insanın içini ısıtıyor.

Denizlerin palyaçosu

Miami güneşi

Engin maviliklerde süzülen rengarenk, naif güzellikte bir palyaço balığı. Zehirli anemon bitkisinden ayrılmadığı için “anemon balığı” olarak da biliniyor. Göz alıcı renklere sahip bu deniz canlısını Milliyet’in sualtı fotoğrafçısı Gökhan Karakaş, Kızıldeniz’de, Şarm El-Şeyh’in derinliklerinde görüntüledi.

Cüzzamlı köy

Miami güneşi

Her yıl ocak ayının son haftası Cüzzam Haftası, son pazar günüyse Dünya Cüzzam Günü olarak anılıyor. Milliyet’in arşivinde yer alan, 33 yıl önce Savaş Ay tarafından çekilen bu fotoğraf, hastalığın bir zamanlar ne kadar “illet” olduğunu gözler önüne seriyor. Ağrı’nın Doğu Beyazıt ilçesine bağlı 110 haneli Bereket köyünde nesilden nesile acı bir miras olarak geçen hastalık yüzünden diğer köylerle olan bütün münasebetleri kesilmiş. Köyde sağlık personeli olmadığı
için öğretmen öğrencilerini böyle muayene ediyor.

Bir kap yemek için

Miami güneşi

Cerablus’un DEAŞ’tan kurtarılmasının ardından özgürlüğüne kavuşan Suriyelilerin en büyük sorunlarından biri karınlarını doyuracak bir kap yemeğe ulaşmak. Gaziantep’in Şahinbey Belediyesi tarafından Cerablus’ta bir günlüğüne kurulan yemek çadırından bir kap yemek almak isteyen çocuk, genç, yaşlı onlarca kadın; ellerinde kovalarla bekliyorlar. Fotoğrafa bakınca, bir kap yemek için yaşanan drama şahit oluyoruz.

Haberin Devamı

“Geleceğe umutla bakıyorum”

Miami güneşi

Küçük bir kız çocuğu... Hem hüzünlü hem utangaç bakmış ama ışıl ışıl parlıyor gözleri... Kaderini değiştiren Suriye Savaşı, onun yolunu Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde kurulan bu çadır kampa düşürdü. Tüm hayallerini uzaklaştıran, çocuk heveslerini yok eden savaşa rağmen ışıldayan gözleri, “Geleceğe umutla bakıyorum” diyor.