Pazar Rebul’un mazisi müze-mağazada

Rebul’un mazisi müze-mağazada

23.10.2022 - 03:00 | Son Güncellenme:

Fransız eczacı Jean Cesar Reboul’un 1895’te İstiklal Caddesi’nde açtığı “Büyük Paris Eczanesi”, yalnızca dönemin en ünlü eczanesi değil, bir tür laboratuvardı.

Rebul’un mazisi müze-mağazada

Lavanta kolonyasıyla ikonikleşen, özel reçeteleriyle şifa dağıtan eczane, nesiller boyu güzellik ve sağlık ihtiyacının adresi oldu. Bu geleneğin yeni nesil temsilcisi Atelier Rebul, eczanenin yüz yılı aşkın mirasını Galataport’taki Tarihi Paket Postanesi’nde açtığı müze-mağazayla gün ışığına çıkarıyor. Fotoğraflar, arşivlerde saklanan formüller, antika şişelerle Rebul Eczanesi’nin tarihine bir yolculuk sunan ‘Atelier Rebul Heritage Store’un tasarımında Osmanlı sanatı uzmanı Serdar Gülgün’ün imzası var. Gülgün, mağazada mobilyalardan tavana, apliklerden perdelere tüm detaylara yansıyan tasarım süreci için “1895’ten 2022’ye kadar çok katmanlı, ilhamlarla dolu bir yolculuğu bugünü de anlatarak getirmeye çalıştığımızı söyleyebilirim” diyor.

Haberin Devamı

Galataport’taki müze-mağazada, İstanbul, 1895, Pera gibi imza koleksiyonların yanı sıra kişiye özel hazırlanan iki koku da yer alıyor. Eczane ruhunu yeniden canlandıracak şekilde, tezgah üzerinde ve göz önünde hazırlanan iki koku, bergamot, ıtır, lavanta ve adaçayı esansiyel yağlarından hazırlanan Fleur Méditerranéenne ile nane ve limon esansiyel yağları ile yaratılan Menthe & Aloe Vera. Şu anda geleneksel sabun, doğal deodorant ve oda spreyi formlarında olmak üzere yalnızca müze-mağazada sunulan yüzde yüz doğal ve kişiye özel koku konsepti, farklı koku ve ürünlerle zenginleşecek.