Pazar Selfie'lerle yaşıyoruz

Selfie'lerle yaşıyoruz

21.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

2013 onun yılı olmuştu, yılın sözcüğü bile seçildi. Oysa bu sadece bir başlangıçmış. 2014’te dünyanın dört bir yanından çeşit çeşit selfie geldi. 2014’e selfie’lerin gözünden bakalım

Selfielerle yaşıyoruz

1- En cool selfIe

Haberin Devamı

Tartışmasız yılın en çok konuşulan selfie’siydi. Oscar töreninin sunucusu Ellen DeGeneres; Julia Roberts, Brad Pitt, Jennifer Lawrence, Kevin Spacey gibi Hollywood’un en cool ünlülerini bir araya getirdi ve yakışıklı Bradley Cooper bu anı ölümsüzleştirdi. Ellen’ın “Keşke Bradley’nin kolları daha uzun olsaydı” mesajıyla tweet’lediği bu fotoğraf 3 milyonun üzerinde retweet’lenerek rekor kırdı. Ayrıca selfie’nin halka yayılmasında, her yaş grubundan insanın bu çılgınlığa kapılmasında önemli rol oynadı.

2- SelfIe karnesini düzeltti

En sempatik Amerika başkanı şüphesiz Barack Obama. Basında çıkan fotoğrafları da bunu kanıtladı. Kocaman gülümsemesiyle selfie çılgınlığından uzak durması beklenemezdi. Ama geçtiğimiz yıl Nelson Mandela’nın anma töreninde çektirdiği selfie’yle çok ayıplandı. Bu sene ise selfie karnesini düzeltmeyi başardı. Yardımcısı Joe Biden ile selfie’leri en dikkat çekenlerden.

Haberin Devamı

3- Kutsal selfIe

Koskoca papa da olsanız o selfie çekiliyor arkadaş! Papa Francis haftalık konuşması sonrası kürsüden indiğinde yeni evli bir çiftin isteğini kıramamış olacak ki selfie’lerine dahil oldu. Acaba evlilikleri kutsanmış mıdır?

4-Bak uçağım düştü

Uçağınız küçük bir kaza geçirmiş, suya iniş yapmak zorunda kalmışsınız. Anlıyoruz, elbette çok travmatik bir durum, insan ne yapacağını şaşırır ama selfie çekmek nedir Allah aşkına? Hawaii’ye gitmek üzere olan uçak kaza geçirince olan tam olarak buydu. Neyse ki can yeleğini giymeyi ihmal etmemiş!

5- Şansölye ve kupası

Almanya Başkanı Angela Merkel ülkesinin kazandığı FIFA Dünya Kupası’nı bir selfie ile taçlandırdı. Şansölye sert duruşundan ödün vermese de üzerine bir selfie sempatikliği geldiği kesin.

6- Kanuni Ve Kanuni

Halit Ergenç ve “Muhteşem Yüzyıl” dizisinin sergisindeki Kanuni Sultan Süleyman heykelinin selfie’si en ihtişamlısı olmayı başardı.

7- Allahım, çok tatlı

Gezi direnişinin yıldönümünde olağandışı önlemler nedeniyle etraf polis kaynıyordu. Gezi olayları sırasında yükselen mizah ruhu o gün de kendini gösterdi. “Görevini yapan” polisleri arkasına alarak selfie çekmeye çalışan genç, yüzleri güldürdü. Bu sırada çektiği videoda “Allahım çok tatlıyım” diye bağıran gencin kadrajından çıkmaya çalışan polislerin çabası görülmeye değerdi.

Haberin Devamı

8- Okan ve polisler

Yılın en tepki gören selfie’si oldu. Muhalif görünümlü duruşu, anarşist gibi takılan halleriyle gençlerin gönlünde taht kuran Okan Bayülgen’in 1 Mayıs günü yine olağandışı önlemler sonucu her yanı saran polislerle selfie çektirmesi büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Bu hareketi o kadar tepki çekti ki sonrasında bir röportaj vererek kendini açıklamak zorunda kaldı.

9- Kraliçe kaçamadı

Kraliçe Elizabeth’in halka karıştığı anlardan birinde afacan bir çocuk elinde telefonuyla yanına yaklaştı ve yapıştırdı selfie’yi. Kraliçenin bu hareketi hiç beklemediği ve halinden pek de memnun olmadığı ortaya çıkan fotoğraftan belliydi.

Selfielerle yaşıyoruz

Selfielerle yaşıyoruz

Erdoğan’ın selfie ile imtihanı

Recep Tayyip Erdoğan gençlerin selfie çektirme isteğini kırmayarak poz verdi. Ancak yüz ifadesinden anlaşılan halinden pek memnun olmadığıydı. Resmi temaslar için Ankara’da bulunan Malezya Başbakanı Necip Rezak ile çektirdiği selfie’de ise durumu biraz daha kabullenmiş gibi görünüyordu.

Haberin Devamı

Selfielerle yaşıyoruz

Türkiye Büyük Selfie Meclisi

Bakanlar ve milletvekilleri selfie akımına kısa sürede ayak uydurdu. Enerji Bakanı Taner Yıldız mesela en “selfiesever” bakanlarımızdan. Çeşit çeşit selfie’leri mevcut. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de Meclis’te sıradan bir iş gününü selfie ile renklendirdi. Normalde sert mizacıyla görmeye alışık olduğumuz MHP lideri Devlet Bahçelide söz konusu selfie olunca gülümsemeyi ihmal etmedi.

Bu kadarı da olmaz!

Kars’ta çöplükte yiyecek ararken vatandaşın selfie karesine giren ayı da şaşırmıştır herhalde. Evet ayı ile selfie... Olay üzerine Orman ve Su İşleri Kars Şube Müdürü Murat Doğanay “Ayıya güven olmaz” dedi. Benzer bir olay Amerika’da da yaşandı. Orada da bakanlık uyardı: “Uzak durun”. Ayı görünce ardına bakmadan kaçan o güzel insanlara ne oldu?

Selfielerle yaşıyoruz

Köprüde intihara teşebbüs eden bir kişiyle selfie çeken polis çok tepki görmüştü. Böyle bir durumda selfie çekmesi nasıl bir motivasyonla açıklanır bilinmez ama bu polis “Selfie değildi, amirlerime durumu bildirmek için görüntü alıyordum” dedi.

Haberin Devamı

Selfielerle yaşıyoruz

Geçtiğimiz hafta Sidney’de yaşanan rehine olayında olay yerine gidip selfie çektirenler, doğal olarak büyük tepki topladılar. “Utanmazlar” diyen de oldu, “hasta ruhlular” diyen de...

Selfielerle yaşıyoruz

Konya’da otobüs durağına bırakılan şüpheli paket henüz polisler tarafından incelenirken güvenlik kordonunun önüne geçip selfie çektiren gençler paketten o kadar da şüphelenmediler herhalde.