Pazar Toyology Gold ödüllü yol yapım setleri

Toyology Gold ödüllü yol yapım setleri

25.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çocukların hayal gücünü zenginleştirerek zihinsel, fiziksel ve ruhsal gelişimlerine katkı sağlarken, yaratıcılıklarını geliştirmelerini destekleyen bu oyuncakların tümü manyetik ve hareketli özelliklere sahip, mekanik veya pille çalışıyor

Toyology Gold ödüllü yol yapım setleri

DKM Oyuncak, modüler yol yapım setleri, Tamirci Bob, Özel Ajan OSO’nun distribütörlüğünü üstlendiği oyuncak gruplarının; en iyi kalitede, çocukların sağlığına zarar verebilecek her türlü kimyasal maddeye karşı akredite laboratuvarlarda test edilmiş olmasına, yani Avrupa normlarında CE sertifikalı olmasına özellikle dikkat ediyor. Bu nedenle de lisanslı veya patentli oyuncak gruplarını tercih ediyor. Ebeveynlerin de oyuncak alırken ambalaj üzerindeki CE işaretini görerek alması konusunda uyarıyor. DKM Oyuncak, çocuklarımızın hayal dünyasını genişletecek, onları pozitif etkileyecek, ruhsal ve fiziksel gelişimlerine katkı sağlayacak oyuncak ve oyuncak gruplarını seçerek, temsil ettiği vizyonuyla bilinçli aileleri hedef kitlesi olarak belirliyor; onları yaratıcı oyuncak gruplarıyla tanıştırmayı amaç ediniyor.

Özel Ajan OSO oyuncakları
Bugün yakından tanıdığımız ve Disney karakterleri arasında önemli bir yeri olan Özel Ajan OSO oyuncakları; “OSO Wolfie ve Dotty 3’lü figürleri, uzay gemisi, kar kızak, yarış arabası, gemi, helikopter ve tren setlerinden oluşuyor. Çocuklar, Özel Ajan OSO ve Arkadaşları’ndan oluşan oyuncaklarla macera dolu bir serüvene merhaba diyecekler. Pozitif, interaktif, yaratıcı ve kaliteli oyuncak gruplarıyla eğlenerek ve öğrenecekler... Ebeveynler de çocuklarının gelişimlerine katkı sağlayacak bu harika oyuncaklarla çocuklarını sevindirmenin mutluluğunu yaşayacaklar.
Çocukların hayal gücünü zenginleştiren ve her gün farklı öykülerle karşımıza çıkan Özel Ajan OSO ve Arkadaşları’ndan oluşan oyuncaklar gerçekten de çok işlevsel ve sevimli. Okul öncesi çocukların başucu kahramanları olan Özel Ajan OSO ve Arkadaşları ekip halinde hareket ederek, en zorlu görevlerin bile üstesinden gelinebileceğini vurguluyor. Çocukların heyecan verici serüveni ise; işte o an başlıyor... www.dkmoyuncak.com

Haberin Devamı

KİTAP

Küçük Yeşil Adımlar

EKOIQ Kitaplığı’nın yayımladığı “Doğa Kahramanlarının El Kitabı / Küçük
Yeşil Adımlar”ın yazarı Temel Karataş

Kitap çocuklara şöyle sesleniyor: “Biz insanlar kadar bütün canlıların (ve cansız varlıkların) evi olan dünyanın senin kahramanlığına ihtiyacı var. Büyük- küçük biz insanların birçok faaliyetimizle doğaya zarar verdiğimizi, bunun da pek çok olumsuzluğa yol açtığını biliyor olmalısın.
Böylesi tehlikeler karşısında kahramanlar ne yapar?.. Bildin!.. Hemen harekete geçerler. Elindeki kitap seni oyunlarla, bilmecelerle, deneylerle, öykülerle doğa kahramanı olmaya davet ediyor. Atacağın küçük yeşil adımlarla dünyamıza soluk aldırabileceğine inanıyor ve seni yardıma çağırıyoruz!..”
Biliyor muydunuz?
* Bir ton beyaz kâğıdın geri dönüşümü 16 ağacın, bir ton kullanılmış gazete kâğıdının geri dönüşümü de 8 ağacın kesilmesini önler. Bir ton camın geri dönüştürülmesi 100 litre petrol tasarrufu sağlar.
* Ülkemizde günde yaklaşık 70 bin ton çöp üretiliyor. Bu çöplerin yüzde 20’ye yakınını geri kazanılabilir atıklar oluşturuyor.
* Bir litre şişelenmiş su üretmek için üç litre su harcanıyor. Şişelenmiş sular için her yıl dünyada 2.7 milyon ton plastik kullanılıyor. Bunların ancak yüzde 20’si dönüştürülüyor.
*Ülkemizde bir kişi günde ortalama 111 litre su harcıyor. Bu miktar İngiltere’de 115 litre, Amerika’da 558 litre, Etiyopya’da ise 11 litre. n

Haberin Devamı

Sevimli ve sıcacık adımlar yeni Birki’s koleksiyonunda

Birbirinden güzel ve farklı tasarımlarıyla tüm dünyada geniş bir hayran kitlesine sahip olan Birkenstock markası, lisanslı üreticisi olduğu Birki’s koleksiyonunun modelleriyle sandalet şıklığına yeni bir yorum getiriyor. Kış aylarında rahatlıkla giyilebilen ve ayakları sıcak tutan rengârenk keçe sandaletler, üzerlerindeki sevimli figürlerle her adıma ayrı bir güzellik katıyor. Renk seçenekleri ise mevsime enerji katacak kadar çeşitli... Mor, lacivert, gri ve yeşil tonlarının ağırlıkta olduğu yeni Birki’s koleksiyonu, kışın karamsar havasını adımlarıyla renklendirmek isteyenlere sesleniyor. Birki’s koleksiyonunun birbirinden sevimli tasarımları, Birkenstock’un Bağdat Caddesi, Nişantaşı ve Kanyon Alışveriş Merkezi’ndeki mağazalarında.

Haberin Devamı

OKULLARDAN HABERLER

Toyology Gold ödüllü yol yapım setleri

Ekol Anaokulu, harika bir okul öncesi eğitim kurumu

Okul öncesi eğitim kurumlarında, her ne kadar eğitim kurumu olma niteliği yapısallığa göre değişiyorsa da, pek çok donanımlı okul anaokulu ve yuva adı altında değerlendiriliyor. Tabii okulların yalnızca donanımlı olması yetmiyor. Donanımlı okul öncesi öğretmenliği mezunu öğretmenler ve onların başında da yetkin bir yönetici ve başöğretmen gerekiyor. İşte Ataşehir Ekol Anaokulu hem iç ve sınıf donanımıyla, hem de öğretmen yapısıyla böyle bir okul. Behiye Sakaoğlu okul kurucusu ve sorumlu müdür. Sakaoğlu, Hacettepe Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü mezunu; yıllarca anaokullarına öğretmen yetiştirmiş deneyimli bir kişi. Yaptığı çalışmalar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ödüllendirilmiş.
Ekol’ün eğitim anlayışı; her çocuğun sahip olduğu yetenekleri, ilgi alanlarını, yakın çevre içinde bulunduğu kültürü de göz önüne alarak değerlendirerek, Reggio Emilia yönetimiyle çocuğun yeteneklerinin gelişimini sağlayarak kendi alanında onu lider olarak yetiştirmek. Reggio Emilia metodunda yeteneklerin gelişebilmesi için özenle düzenlenmiş ortam sunulması en önemli koşul. Ekol Anaokulu da bu donanımların hepsine sahip.
Bugüne kadar yaptığımız söyleşilerden çok farklıydı Ekol Anaokulu’ndaki etkinliğimiz. Etkinlik salonuna çocukların anne-babaları da katıldı: İlk kez hem öğretmenlerinin, hem anne-babalarının, hem de bir yazarın söyleşisinde katılıcı rol aldılar.
www.atasehirekolanaokulu.k12.tr Tel: (0216) 315 46 63

Haberin Devamı

İlhan Anne Çocuk Yuvası

İlhan Anne Çocuk Yuvası, Levent Zambak Sokak’ta bahçeli bir okul. 2-3, 3-4, 4-6 yaş gruplarına ait özel sınıflarda akademisyenler danışmanlığında, meslek içi eğitimlerle kendilerini geliştiren; yenilikçi, yaratıcı eğitim teknikleri kullanan uzman öğretmenleri olan bir okul. Yaş gruplarının küçük olması, onları bir anne kadar duyarlı yapmış. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tavsiye edilen eğitim programlarının yanı sıra High Scope, Montessori eğitim metotlarını da uyguluyorlar. Çocukların Türkçeyi doğru ve güzel konuşmalarını sağlamak, her şeyden önce anadili eğitimi okulun ana ilkesi. Ayrıca sanat, sosyal ve matematik de en az anadil kadar önem verdikleri çalışmalar arasında. Bu okulda masal okumalarımızı sürdürdük, “Hayvanlar ve Sesleri” oyununu oynadık. Etkinlikten sonra okul yöneticileri Seval Yardım ve Şengül Erez ile “çocuklar ve okullar” üzerine söyleştik. İyi duygularla ayrıldık. www.ilhananne.com

Haberin Devamı

Toyology Gold ödüllü yol yapım setleri

Hayal Dünyası Anaokulu

Hayal Dünyası Anaokulu, Çekmeköy’de görkemli binasıyla modern anaokullarından biri. Okulun sloganı, “Bizler onların hayal dünyalarına girerek birlikte yaşıyor, yaratıyor ve birlikte öğreniyoruz!” Amaçları, büyüdükçe küçülmeyen hayaller için çocukların fikirlerinin eleştirildiği değil, desteklenerek zenginleştirildiği, korunaklı, özgür bir ortam sağlamak.
Bunda başarılı olduklarını söyleyebiliriz. Okulda bireysel derslerin yanı sıra sosyal sorumluluk, satranç, gezi, doğum günü, özel günler, dans eğitimi ve beslenme konusunda da çalışmalar var. Sanki bir anaokulundan çok, çocukları yaşama hazırlayan bir bakış açısıyla biçimlenmiş bir okul.
Bu okulda, uçuçböceğine neden uğurböceği denildiğini, bu sevimli böceğin yaşam sürecini, gelişimini, büyümesini, doğadaki görevini çocuklara anlattık: Güçlü ve yetisiz yanlarını çocuklarla paylaştık. Onu tekrar bir çevreci olarak görevine göndermemiz için hepimizin çok iyi bildiği “Uç uç böceğim, annem sana terlik pabuç alacak” şarkısıyla etkinliğimizi bitirip Hayal Dünyası’ndan ayrıldık...
www.hayaldunyasianaokulu.com