Pazar Türk-Japon dostluğunun 100. yılı

Türk-Japon dostluğunun 100. yılı

21.01.2024 - 02:00 | Son Güncellenme:

Topkapı Üniversitesi Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi ile Uzakdoğu Mutfak Akademisi iş birliğiyle hayata geçirilen Bronze sertifikalı Japon Mutfak Sanatları Programı, Türkiye Japonya dostluğunun 100. yıl dönümünü kapsayan 2024 kış eğitim dönemine başladı.

Türk-Japon dostluğunun 100. yılı

“Washoku” olarak da anılan program, Japon mutfağının, bilinen ve keşfedilmeyi bekleyen birçok önemli unsurunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Program, şeflerin ürettikleri ürünleri iyi tanımalarını, temel kavram, malzeme ve tekniklere hâkim olmalarını sağlayarak yaratıcılıklarını bir üst dereceye taşımayı, öğrencilerine mutfağın özünü en doğru şekilde anlatmayı hedefliyor.