Pazar Yeni trend: Arabaya kuru temizleme

Yeni trend: Arabaya kuru temizleme

07.02.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Kuru oto yıkama sistemi ile aracınızı evinizin önünde bir damla su bile kullanılmadan yıkatabilirsiniz. Nanoteknoloji kullanan susuz ve sabunsuz oto yıkama görevlileri yarım saat içinde doğaya ve aracınıza zarar vermeden aracınızı temizliyor

Yeni trend: Arabaya kuru temizleme

Küresel ısınma, doğal afetler, bitkilerin, hayvanların yok olması, yani yaşadığımız dünyanın giderek daha sağlıksız bir ortama dönüşmesi herkesi önlem almaya itiyor. Öyle ki oto yıkamacıları bile artık evde toz alır gibi araba temizlemeye başladılar. Susuz oto yıkama hizmetinde tek bir telefonla uzman bir ekip ellerinde bezler, özel spreyler, ilaçlar ve köpüklerle kapınızın önünde hazırola geçip, tek bir damla su kullanmadan aracınızı yarım saatte sanki kovalarca su kullanmış gibi gıcır gıcır yapıyor. Üstelik kullanılan bütün malzemeler organik, yani doğaya hiçbir şekilde zarar vermiyor.
Bu hizmet yurt dışında çok revaçta, ülkemizde de yavaş yavaş yaygınlaşıyor. Dry Car Care ve Vip Susuz Oto Yıkama ise Türkiye’de bu işi yapan öncülerden.


“En çok işten geç çıkanlar ve kadınlar tercih ediyor”
Mert Zandalı (Dry Car Care Bahçeşehir Şubesi Sorumlusu)

Susuz oto yıkama hizmeti nasıl işliyor?
Şu anda bizim verdiğimiz hizmet Türkiye’de yeni bir sektör oluşturdu. Susuz araç temizliği olarak adlandırdığımız ve müşterinin aracının bulunduğu yerde temizlik hizmeti verebildiğimiz bir sistem. Bu da tabii ki hem çevreye duyarlı olmasıyla hem de mobil olarak kişilere hareket kolaylığı sağlamasıyla çok avantajlı.

Suyla yıkama hizmetinden ne farkınız var?
Profesyonel yıkama merkezleri araç başına ortalama 50 litre su tüketiyor. Bu tüketim kendiniz yıkadığınızda 100 litreye kadar yükseliyor. Dry Car Care çevreci araç temizliği konseptinde aracınızın her bölgesine ayrı uygulanan toplam 14 farklı su
bazlı solüsyonları ile su tüketimini sıfıra indiriyor.

Haberin Devamı


Kullanılan ürünlerin doğaya zararı var mı? Kimyasal madde içeriyor mu?
Kullandığımız ürünlerin yüzde 95 oranında biyolojik içeriği var. Doğada çözünebilen bileşenlerden oluşuyor. Onun yüz 5’lik kısmı da tabii ki aracın bakımını yapmasını sağlayan cilalar ve gerekli polimer dediğimiz maddelerden oluşuyor.

Ürünler araçlara zarar veriyor mu? Mesela çiziyor mu?
Aracınıza zarar vermez. İçinde bulunan doğal kayganlaştırıcılar sayesinde aracınızın geç toz tutmasını sağlar. Ayrıca sürekli kullanıldığında kirlerin ve aracınızda oluşabilecek küçük çiziklerin oluşumunu ortadan kaldırır. Bu sistem 1996’dan beri Amerika’da ve Avrupa’da kullanılıyor. Ürünlerimizi buralardan ithal ediyoruz.

Bu yöntemi kimler tercih ediyor? Yoğun çalışanlar mı?
Kolay ulaşımı açısından kadınlar ve çalışanlar için birinci tercih konumundayız. Bilirsiniz kadınlar oto yıkamaya gitmeyi pek sevmezler. Mesaileri nedeniyle işten çok geç çıkan, araçlarını yıkatmaya fırsat bulamayan çalışanlardan da çok talep alıyoruz. İnsanlara bizleri evlerine çağırarak adreslerinde güvenli bir şekilde araçlarını temizletebilme olanağı sağlıyoruz. Aynı zamanda kurumlara yönelik toplu araç hizmeti de veriyoruz. Borusan Manheim, DHL ve Isısan gibi şirketlerle çalışıyoruz.

Bu evlere serviste kaç kişi ne kadar sürede tamamlıyor otomobili temizlemeyi?
Ekipler üç kişiden oluşuyor. Dış yıkama 15 dakika, iç-dış yıkama ise 25 dakika içerisinde tamamlanıyor.


“Kullandığımız ürünler tamamen organik”
İbrahim Nacarlar (Vip Susuz Oto Yıkama Sistemleri)

- Bizi arayan müşterilerimizin ev veya iş yerlerine gidip su kullanmadan araçlarını temizliyoruz. Daha çok esnaflarla iş yapıyoruz. 2010 yılı yasaları gereği sulu oto yıkama yerleri artık kaldırılacak. Susuz oto yıkama tamamen yeni bir trend, yeni bir iş.
-Kullandığımız ürünlerin Dokuz Eylül Üniversitesi’nden doğaya ve insana hiçbir şekilde zarar vermediğine ve kimyasal madde içermediğine dair raporları var. Ürünler tamamen organik.