Geri Dön

Tatlı patatesli kurabiye tarifi

Popülerliği artan ve birdenbire hayatımıza dahil olan tatlı patatesin sağlığa olan faydaları saymakla bitmiyor. Tabii ki sadece bununla sınırlı değil! Tatlı patatesten birbirinden lezzetli tatlı tarifler hazırlayabilirsiniz. İşte tatlı patatesten hazırlayabileceğiniz, üzerinde bonus olarak marshmallow kullanılan kurabiye tarifi...

Tatlı patatesli kurabiye tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-1 su bardağı tuzsuz oda sıcaklığında tereyağı
-3/4 fincan esmer şeker
-Yarım su bardağı toz şeker
-Yarım çay kaşığı vanilya özütü
-1 su bardağı haşlanmış tatlı patates püresi
-2 su bardağı un
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-1/4 çay kaşığı karbonat
-Bir tutam deniz tuzu
-15 adet marshmallow

Tatlı Patatesli Kurabiye Nasıl Yapılır?

Fotoğraf: @roemh011-Taylor Roemhildt

-Fırınınızı önceden 180 derecede ısıtmaya başlayın.
-İki fırın tepsisi olacak şekilde içine yağlı kağıt serin
-Bir kabın içinde tereyağını, esmer şekeri, beyaz şekeri ve vanilya özütünü ekleyin ve yaklaşık kabarana kadar 5 dakika
çırpın.
-Daha sonra tatlı patates püresini ekleyin ve 1 dakika daha karıştırın.
-Farklı bir kabın içine un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu ekleyin ve karıştırın.
-Bu karışımı, tatlı patatesten yaptığınız karışıma yavaş yavaş ekleyerek düşük hızda 1 dakika boyunca çırpın.
-Hazırladığınız hamurdan çok yuvarlak olmayacak şekilde elinizde şekil verin ve tepsilere dizin.
-Kenarları hafifçe altın sarısı oluncaya kadar 10-12 dakika pişirin.
-Daha sonra fırından alın ve ortalarına marshmallow bastırın, 7-9 dakika arası daha üzeri hafifçe kızarana kadar ve şekerler eriyinceye kadar pişirin.
-Servis yapmadan önce soğutun ve hava geçirmez bir kabın içerisinde oda sıcaklığında saklayın.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber