Kültür Sanat Christopher Nolan, Netflix'i yerden yere vurdu!

Christopher Nolan, Netflix'i yerden yere vurdu!

25.07.2017 - 11:20 | Son Güncellenme:

Sinemada oluşturduğu kendi diliyle bambaşka bir yönetmen profili çizen ve Dunkirk'le gündemde olan Christopher Nolan, Netflix'in şirket politikasını sert eleştirdi.

Christopher Nolan, Netflixi yerden yere vurdu

Inception, The Dark Night, Interstaller gibi başarılı yapımlara imza atan yönetmen Christopher Nolan, Netflix'in şirket politikasından hiç memnun değil. Hatta şirketin CEO'su Reed Hastings'i ve ekibini sinemaları batırmaya çalışmakla suçladı.

Haberin Devamı

Aynı anda birçok film ve diziyi yayına sokan Netflix’in akıl almaz bir politika yürüttüğünü ve bunun sinema filmleri için savunulamaz bir model olduğunu söyleyen Nolan, Netflix’in sinema filmlerini desteklememek için tuhaf bir isteksizliğe sahip olduğunu dile getirdi.

“Eğer sinema salonlarını kapatmaya karşı bir tür kaldıraç olarak kullanılmasaydı Netflix’in ilginç yönetmenlerin ilginç projelerine yatırım yapması daha kabul edilebilir olurdu.” diyen Nolan, Netflix ‘in yapabileceği bir işte çalışıp çalışmayacağı sorusuna ise tereddüt etmeden hayır dedi.

Seyircilerin sinemadan en yüksek deneyimi elde etmeleri gerektiğini söyleyen Nolan Netflix'in sinema deneyimini yok ettiğini söyledi.

Yazarlar