Geri Dön

Beze tarifi

Beze tarifi ile çocukluğunuza dönmeye ne dersiniz? Eskiden ve hala pastanelerde satılan, çocukluğumuzun köpük kurabiyesi olarak bilinen beze tarifini sizinle paylaşıyoruz. Yapımı çok basit, tadı mükemmel olan ve görüntüsüyle ilgi çeken bezenizi isterseniz gıda boyası ile renklendirebilirsiniz. Biz sizin için en sade ve en bilinen halini paylaştık. İşte evinizde kolayca yapabileceğiniz beze tarifi...

Beze tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 60+ dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-2 orta boya yumurta akı
-1 su bardağı şeker
-Çay kaşığı ucuyla tuz
-3 damla limon
-İsteğe bağlı renklendirmesi için gıda boyası 

Beze Nasıl Yapılır?

-Yumurta akları ve sarıları güzelce ayrılır. Yumurtaların taze ve oda ısısında olmasına dikkat edilmelidir.
-Kuru bir kase içerisine; yumurta akları, şeker, tuz ve 3-4 damla kadar limon suyu eklenir.
-Mikserin yüksek devrinde 15 dakika kadar çırpılır. Süre sonunda karışımın katılaştığını göreceksiniz.
-Yoğun tıraş köpüğünü andıran bir kıvamda olmalıdır.
-Fırın tepsisi üzerine yağlı kağıt serip, sıkma poşetine istediğimiz ucu takarak beze karışımımızı poşetin içine ekliyoruz.
-Az aralıklı olacak şekilde tepsi üzerine bezelerimizi yerleştiriyoruz.
-140 derecede önceden ısıtılmış fırında 1 saat kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber