Kültür Sanat Dilimiz Fransızca

Dilimiz Fransızca

21.03.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Dilimiz Fransızca

Dilimiz Fransızca


       İstanbul Fransız Kültür Merkezi, 21 - 26 Mart tarihleri arasında "Frankofoni 2000 Şenliği" düzenliyor.
       Şenlik kapsamında, Cas d'Espece Tiyatro Topluluğu 24 Mart günü saat 20.00'de bir gösteri sunucak ve atölye çalışmaları yapacak. Ayrıca Fransa Devlet Sirk Okulu topluluğu da geleceğin sirkiyle tanışmak ve kendi yeteneklerini keşfetmek isteyenlere atölye çalışmaları sunacak. Ünlü çizgi romancı Paul Gillon'un eserleri çevresinde düzenlenen ve "Paul Gillon, levhalar ve kelimeler" başlığını taşıyan sergi de Şenlik'te yer alan etkinliklerden biri. Hip - hop topluluğu A'Corps da İstanbullu hip - hop meraklılılarına atölye çalışmalarıyla birlikte bir de gösteri sunacak.
       Şenlik'in ilgi çekici bölümlerinden biri de "Hepimiz Farklıyız" adlı, genetik üzerine sergi, animasyon ve konferanslardan oluşan etkinlik. Avrupa sergisi ile yazı ve şarkı atölyeleri de Şenlik'te yer alan diğer etkinlikler.
       Şenlik, bilim tutkunlarından sirk meraklılarına, çizgi roman fanatiklerinden müstakbel edebiyatçılara kadar herkesin zevkle katılabileceği "sergili - oyunlu aktiviteler"den oluşuyor. Bu aktivitelere katılanlar, şenliğin sonunda değerli armağanlar kazanacak. Armağanlar arasında on kişiye Fransa seyahati de yer alıyor.
       Frankofoni Şenliği, tüm dünyada Fransızca'yı paylaşan ülkelerin 20 Mart tarihinde kutladığı uluslararası bir şenlik. Frankofoni Şenliği'nin uluslararası sponsorlarından TV5 televizyonu, İstanbul'daki kutlamalarda FKM'ye destek veriyor.