Geri Dön

Pucce (İtalyan Poğaçası) Tarifi

Vegan beslenenlerin tercih ettiği, poğaça, ekmek veya meze olarak kullanabilecekleri İtalyan poğaçası Pucce tarifini sizinle paylaşıyoruz. Yapımı çok kolay olan ve kısa zamanda yapılan bu tarifi mutlaka deneyin.

Pucce (İtalyan Poğaçası) Tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 50 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

400 gr yulaf unu,
100 gr buğday unu,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 paket kuru instant maya,
3 yemek kaşığı zeytinyağı,
750 ml – 1 litre ılık su
Çıtır ekmek olması için 1 çay kaşığı mahlep
Zeytin

Pucce (İtalyan Poğaçası) Nasıl Yapılır?

İtalyan poğaçası olarak bilinen Pucce tarifini sizinle paylaştık. İtalya’da domatesli, soğanlı veya zeytinli tercih edilen bu poğaçanın dışı kıtır kıtır içi yumuşacık oluyor! Klasik pişirme yöntemi ile denerseniz poğaça tadını, buharlı pişirme yöntemi ile denerseniz ekmek tadına dönüşüyor. Her ikisine de dereotu, maydanoz, sarımsak tozu, zeytin, suyunu almış soğan, çekirdek ve ceviz gibi istediğiniz her besini ekleyebilirsiniz. İşte dışı çıtır içi yumuşacık İtalyan poğaçası Pucce tarifi... 

1. adım: 400 gr yulaf unu, 100 gr buğday unu, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 paket kuru instant maya derin bir kaba alınarak karıştırılır.

2. adım: İçerisine kek hamuru kıvamına yakın bir kıvama gelecek ölçüde ılık su eklenerek yoğurulur.

3. adım: Son olarak 3 yemek kaşığı zeytinyağı da ilave edilerek 1 dakika daha yoğurulur.

4. adım: 30-60 dakika sıcak bir ortamda hava almayacak şekilde sarılarak bekletilir.

5. adım: Hamurumuz hazır. Ellerinize yapışmaması için zeytinyağı sürebilirsiniz.

6. adım: Yuvarlak parçalar halinde koparılan hamurlar (içerisine zeytin eklenecekse -ikiye bölünüp çekirdeği çıkarılarak- bu aşamada eklenir) yağlı tepsiye alınır.

7. adım: 180 derece ısıtılmış fırında ekmek olarak tüketilecekse, üzerinin çıtır olması için tepsinin alt katına başka bir tepsi içerisine buzlu su koyulur. Buhar ile pişmesi sağlanır.

Son adım: Poğaça olarak tüketecekseniz, yumuşak olması tercih edildiğinde buzlu su koymadan pişirebilirsiniz, 20 dakika pişirilir.

Afiyet olsun.

 

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber