Kültür Sanat Enka seyircisiyle buluştu

Enka seyircisiyle buluştu

11.03.2015 - 11:23 | Son Güncellenme:

27. yıl ENKA Kültür Sanat Tiyatro Buluşmaları’nın bu haftaki konuğu, Tiyatro Adam’ın sıra dışı rejisiyle Friedrich Dürrenmatt’ın sistem eleştirisi V. Frank olacak.

Enka seyircisiyle buluştu

27. Yıl ENKA Kültür Sanat Tiyatro Buluşmaları’nda ENKA İbrahim Betil Oditoryumu bu hafta, kendi elimizle yarattığımız sınırlara mizah dolu eleştirel bir bakış atan Parkta Güzel Bir Gün ağırladı. Mert Fırat, Didem Balçın ve Volkan Yosunlu’nun rol aldığı oyun, Moda Sahnesi’nin rejisiyle 10 Mart Salı akşamı seyirciyle buluştu. Politika ile komedinin iç içe geçtiği oyun; sınır, vatandaşlık, birey, özgürlük gibi politik meselelere bu kez sahne ışığı altında baktı.

İnsan eliyle yaratılan ve ülkeleri, aileleri, hayatları bölen yapay sınırlara trajikomik bir eleştiri getirirken izleyicisini gülümsetti. Sanatın tüm renklerini seyircisiyle bir araya getiren ENKA Kültür Sanat, önümüzdeki hafta ise Tiyatro Adam’ın V.Frank oyununu konuk edecek.

Tiyatronun her sesine perdelerini açan ENKA Kültür Sanat, iki yüzyıl boyunca şiddet, hile ve dolandırıcılıkla dünyaya şekil veren Frank Bankası'nın ironik öyküsüne sahne olacak. 16 Mart Pazartesi akşamı Tiyatro Adam’ın canlı müzik performansları, modern rejisi ve coşkulu temposuyla V. Frank, ENKA seyircisine kahkaha dolu bir tiyatro deneyimi yaşatacak.

Fatih Koyunoğlu’nun rejisiyle sezonda büyük ilgi gören V. Frank, insanı insan yapan sevgi, şefkat, merhamet gibi duyguların bütünüyle yok sayıldığı vahşi kapitalizmin, para, güç ve ölüm olguları üstünden trajikomik bir eleştirisi. Burada tek kural var, o da bankayı kurtarmak için her yolun mübah olması!

27. Yıl ENKA Kültür Sanat Tiyatro Buluşmaları, bu sezon 12 tiyatro oyununa ev sahipliği yapacak. Tüm gösterimlerin akşam 20.30’da yapılacağı 27. Yıl ENKA Kültür Sanat Tiyatro Buluşmaları etkinlik programı için www.facebook.com/enkakultur ve twitter.com/enkakultur adreslerini takip edebilir, etkinlik biletlerine http://www.biletix.com/mekan/EV/ISTANBUL/tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Yazarlar