Kültür Sanat Fashion & Film Vol. 2

Fashion & Film Vol. 2

13.09.2012 - 16:51 | Son Güncellenme:

İstanbul Moda Haftası ikinci kez sinemayla buluşuyor…

Fashion & Film Vol. 2

İstanbul Fashion Week bu Ekim Fashion & Film Vol. 2 projesi ile modayı ikinci kez sinemanın bakış açısıyla değerlendiriyor. 11 Ekim 2012 günü düzenlenecek etkinlikte, dünyanın farklı ülkelerinden modacıların, yönetmenlerin işlerini sergileyen, moda ve hareketli görüntü ilişkisi üzerinden yeni bir anlatım dili geliştiren 15 film ve videonun gösterimi yapılacak. Gösterimlerle beraber moda ve sinema dünyasından iki ismin yer alacağı bir söyleşi düzenlenecek.Bu tek günlük özel etkinlik gece düzenlenecek dev bir partiyle devam edecek. Moda haftası paralelinde film, söyleşi ve partiyi bir araya getiren ve Markafoni tarafından desteklenen bu benzersiz etkinlik yine moda takipçilerine kapılarını açıyor.

Haberin Devamı

Kültür Departmanı’nın organize ettiği parti esnasında moda, film ve sanat dünyaları bir araya getirerek konsepti oluşturan 15 moda filmi dev ekranlarda gösterilecek. Gece düzenlenen partide de sanat koleksiyonerleri, sanatçılar, galericiler, moda tasarımcıları, modeller, dergi editörleri ve medya mensupları hem bu özel seçkide yer alan filmleri izleyecek hem de partiyle beraber hoşça vakit geçirecek.

Küratörlüğünü Tuna Yılmaz’ın yaptığı Fashion&Film Vol. 2 kapsamında iki tanesi Türkiye’den olamk üzere 15 moda filmi gösterilecek. Türkiyeiyi temsil eden filmlerden bir tanesi ünlü piyano virtüözü Anjelika Akbar’ın genç oğlu Yürek Akbar’ın geçtiğimiz İstanbul Moda Haftası’nın perde arkasını anlattığı yapım. Ayrıca Hüseyin Çağlayan, Armani gibi dünyaca ünlü modacılar ve farklı bağımsız tasarımcıların işlerini görselleştiren filmler de seçkide yer alıyor.

Haberin Devamı

Gösterim Programı

Geçtiğimiz on yıl içerisinde, "viral" moda filmleri tasarımcıların sunacağı yeni koleksiyonlar için, genel geçer anlamda en iyi sunum şekli olarak kabul edilen defileler için gerçek birer tehdit haline geldiler. Bu da filmleri ve videoları moda tüketimiyle bağlantılı bir hale getirdi.

Fashion & Film Vol.2 sinema sanatının yüz yılı aşkın tarihi, janrların/türlerin çeşitliliği ve "video art" denilen görece genç ama belki de daha geniş ufuklu sanat biçiminin geçmişi üzerinden hareketle ortaya bir seçki sunuyor. Hareketli görüntülerin modayı bir kavram, bir konsept, bir endüstri ve bir kültürel form olarak nasıl temsil ettiği ve yorumladığı sorusuna İstanbul’da cevap arıyor.

Sunulan seçki havalı bir fotoğraf makinesinin ya da artık bedava pdf kopyalarının internette cirit attığı bir moda dergisinin sunduğundan daha fazla bir "şey"i ifade ediyor. Film ve videonun içindeki modadan da daha "büyük" bir estetiği kutluyor. Gösterim programına alınan işler içeriklerine yönelik bir eleştirel tepkiyi teşvik ediyor ve filmin o uzun tarihine ait bağlam içerisindeki mevcut pratiklere işaret ediyor.

Film Gösterimleri 15:00 - 18:00 ESMOD İstanbul

Haberin Devamı

Söyleşi 18:30 - 19:30 ESMOD İstanbul

Gece Gösterimleri ve Özel Parti 21:00 Ghetto İstanbul