Kültür Sanat Feist için geri sayım başladı!

Feist için geri sayım başladı!

23.08.2012 - 11:00 | Son Güncellenme:

Feist, Türkiye’deki ilk konserini Miller eş sponsorluğunda 25 Ağustos’ta Maçka’daki Küçükçiftlik Park’ta verecek.

Feist için geri sayım başladı

2012 turnesi kapsamında Avrupa’daki festivallerde fırtına gibi esen, indie folk müziğin en önemli isimlerinden, besteci ve gitarist Feist, Türkiye’deki ilk konserini Miller eş sponsorluğunda 25 Ağustos’ta Maçka’daki Küçükçiftlik Park’ta verecek.

Haberin Devamı

Etkileyici yorumu, özgün besteleri ve yüksek sahne performansıyla indie folk müziğin dünyadaki önemli isimlerinden Kanadalı müzisyen Feist, İKSV’nin konuğu olarak Miller eş sponsorluğunda, 25 Ağustos Cumartesi akşamı saat 21.30’da Küçükçiftlik Park Bahçe’de ilk defa İstanbullu hayranlarıyla buluşacak.

2012 turnesi kapsamında, Amerika kıtasındaki konserlerin ardından İskandinav ülkelerinde katıldığı festivaller ve verdiği konserlerde büyük ilgi gören Feist’ın seslendirdiği şarkıların arasında, yeni albümü Metals’deki şarkılarının yanı sıra “Mushaboom”, “I Feel It All”, “My Moon My Man” ve “1 2 3 4” gibi hitler de yer alıyor. Feist, geçen hafta Oslo’da düzenlenen Øya Festival kapsamında verdiği konserde, ilk albümü Monarch’dan bu yana en sevilen şarkılarıyla sevenleriyle buluştu. Sahneye yansıttığı yüksek enerjisiyle izleyenlere unutulmaz anlar yaşatan sanatçıya, kendi çalışmaları ile de tanınan üç kişilik vokal grubu Mountain Man de eşlik etti.

Haberin Devamı

Türkiye’ye gelmeden önce Almanya, Danimarka, İngiltere ve İsviçre’de bir dizi konser verecek Feist’ın turne grubunda, tuşlu çalgılarda, Beck ile de çalışmış Brian LeBarton, indie-rock grubu Do Make Say Think’ten basçı Charles Spearin ve davulda Paul Taylor gibi yetenekli ve kendini kanıtlamış müzisyenler de yer alıyor. Yoğun konser programına rağmen azalmayan canlı performans gücüyle ön plana çıkan Feist konseri öncesinde müzikseverler Küçükçiftlik Park’ta Joy FM DJ’lerini dinleyebilecekler.

Müzik hayatına 15 yaşında kurduğu Placebo isimli punk grubuyla başlayan Feist, grubuyla Ramones’un ön grubu olarak sahneye çıktı. Noah Mintz ve The Divine Right ile çalışmalara imza atan Feist, Peaches adıyla tanınan punk sanatçısı Merrill Nisker ile de turne gerçekleştirdi ve The Teaches of Peaches albümünde yardımcı vokal olarak yer aldı.

Indie folk müziğin dünyada en sevilen solistlerinden biri olan Leslie Feist, şimdiye kadar 4 defa Grammy Ödülleri’ne aday gösterildi. Bugüne kadarki projeleriyle müzik çevreleri ve eleştirmenlerin övgü dolu yorumlarla bahsettiği Feist’ın son albümü Metals için Los Angeles Times gazetesinde “Ne kadar güzel bir kayıt. Öyle güzel ki, hem kalpleri hem de ödülleri kazanıyor” yorumu yapılmıştı. Toplam 11 Juno Ödülü sahibi Feist, üyesi olduğu indie müzik grubu Broken Social Scene ve Norveçli ikili Kings of Convenience ile yaptığı çalışmalarla da adından söz ettirdi.

Haberin Devamı

Feist, ilk solo albümü Monarch (Lay Your Jewelled Head Down)’ı 1999 yılında yayımladı. 2004 yılında ise dünya çapında 500 bin satış rakamına ulaşan ikinci solo albümü Let it Die’ı yayımladı. Bu albümü ile pek çok ödül alan Feist, dünya çapında tanınan bir isim oldu. Let It Die’daki şarkıların “remix”lerinin bulunduğu albüm, Gonzales, Jamie Lidell, The Postal Servis ve King of Convenience’ın katkılarıyla Open Season adıyla 2006 yılında yayımlandı. Feist, The Reminder adlı üçüncü stüdyo albümünü 2007 yılında piyasaya çıkardı. Bu albümde yer alan ‘1234’ isimli şarkısı bir reklam filminde kullanıldı ve internetten en çok indirilenler listesinde ilk 10’a yerleşti; Amerika müzik listelerine ise 8 numaradan giriş yaptı. Şarkı aynı zamanda The Times tarafından yılın en iyi ikinci şarkısı seçildi. The Reminder albümü dünyada bir milyon kopya sattı ve Amerika’da altın plak, Kanada’daki Juno Ödülleri’nde ise “Yılın En İyi Albümü” ödülünü aldı.

Haberin Devamı

Kanadalı ozan şarkıcı Leslie Feist’in geçen yıl yayınlanan dördüncü stüdyo albümü Metals US Billboard listelerine 7 numaradan giriş yaptı. İlk haftasında 38 bin kopya satan albüm müzik eleştirmenlerinden de tam not aldı.

Feist’ın 25 Ağustos Cumartesi akşamı Küçükçiftlik Park’ta vereceği ilk İstanbul konserinin biletlerine Biletix satış kanalları ve İKSV’den (Sadi Konuralp Caddesi No: 5 Şişhane, 0212 334 07 00) ulaşılabilir. Feist konserinin bilet fiyatları 90 TL, 70 TL (tükendi), 60 TL (tükendi) ve 50 TL.