Geri Dön

Fırında karnabahar tarifi

Kalorisi oldukça düşük olan bu sebzeyi, kilo kontrolünü sağlamak isteyenler fırında pişirerek sağlıkla tüketebilirler.

Fırında karnabahar tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

- 2 tane yumurta
- Bir ufak boy karnabahar
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz ve pul biber

Fırında Karnabahar Nasıl Yapılır?

Karnabaharı ufak parçalar halinde kopararak tuzlu suda haşlayın.

Derin bir kabın içerisine kaşar peyniri hariç tüm malzemeleri koyarak karıştırın.

Haşlamış olduğunuz karnabaharları önceden hazırlamış olduğunuz sosa batırarak yağlamış olduğunuz tepsiye dizin. Üzerine bir parça veya 2 parça(isteğe göre) katı yağı ekleyip 200 derece fırında 20 dakika pişirin.

Piştikten sonra üzerine önceden rendelemiş olduğunuz kaşar peynirini ekleyerek fırına verin. Kaşar peyniri hafif pembeleşinceye kadar fırında bekletin. Ilıdıktan sonra servis edebilirsiniz.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber