Kültür Sanat Flamenko rüzgarına hazır olun!

Flamenko rüzgarına hazır olun!

18.09.2008 - 11:25 | Son Güncellenme:

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansının düzenlediği "Avrupa Kültür Başkenti Uluslararası Boğaziçi Festivali" kapsamında 21 Eylül Pazar günü Juan Martin Flamenko Topluluğu, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde izlenebilecek.

Flamenko rüzgarına hazır olun

US Guitar Player dergisi tarafından dünyanın en iyi üç gitaristi arasında gösterilen Martin, Miles Davis gibi isimlerle konserler verdi. Herbie Hancock gibi cazcılarla programlar da yapan Martin, aralarında Edinburgh, Ludwigsburg ve Montreux Caz Festivali gibi dünyaca ünlü organizasyonların bulunduğu pek çok etkinlikte yer aldı. Yedinci baskısı yapılan "El Arte Flamenco de la Guitarra" metodu ile karmaşık flamenko gitar tekniğini gitarseverlerin hizmetine sunan sanatçının bugüne kadar yaptığı 14 albüm ve Warner Bros için kaydettiği 4 video film hala "en çok satanlar" listelerinde bulunuyor.

Haberin Devamı

Festival kapsamında ayrıca, 22 Eylül Pazartesi günü Aya İrini Müzesi’nde Rusya Devlet Senfoni Orkestrası ve Korosu sahne alacak.

Şef Valery Polyansky yönetimindeki topluluk, Mozart ve Schubert’in Mass’larından, Verdi, Brahms ve Schnittle’in Requiem’lerine, Rahmaninof ve Stravinski’nin vokal eserlerinden konsertant operalara kadar uzanan geniş bir repertuvar sunuyor.