Geri Dön

Gül tatlısı tarifi

Şerbetli tatlı tarifi arayanlar için gül tatlısı tarifini paylaştık. Görüntüsü gül şeklini alan bu tatlıyı mutlaka evinizde yaparak misafirlerinize ikram edebilirsiniz. İşte gül tatlısı tarifi...

Gül tatlısı tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-125 gram tereyağı
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 çay bardağı yoğurt
-1 adet yumurta
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-1 su bardağı irmik
-3 su bardağı un

Üzeri için:
-1 kase dövülmüş ceviz

Şerbeti için:
-3 su bardağı şeker
-3 su bardağı

Gül Tatlısı Nasıl Yapılır?

-Önce şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım.
-Daha sonra diğer malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edelim.
-Merdaneyle açıp çay bardağıyla yuvarlaklar keselim.
-Sıralı olarak 3 tane koyup rulo yapıp ortadan keselim ve fırın tepsisine dizip, 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
-İlk sıcağı geçtikten sonra soğuk şerbeti dökelim.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber