Geri Dön

Hindistan cevizli havuç topları tarifi

Sunumuyla, lezzetiyle ve pratikliğiyle vazgeçilmeziniz olacak hindistan cevizli havuç topları tarifi...

Hindistan cevizli havuç topları tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 kilo havuç
1 çay bardağı ceviz içi
1 tatlı kaşığı margarin
1 çay bardağı hindistan cevizi
Yarım paket petibör bisküvi
4 kaşık şeker
1 çay kaşığı tarçın

Hindistan Cevizli Havuç Topları Nasıl Yapılır?

Havuçlarınızı soyduktan sonra rendeleyip bir tencereye alın.

Margarin ve şekeri ekleyip 10-15 dakika kadar pişirin.

Ezdiğiniz bisküvileri ekleyin.

Tarçın ve ince çekilmiş cevizi ilave edip karıştırdıktan sonra altını kapatın. İyice karıştığına emin olun.

Soğuduktan sonra elinizi yağlayın. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzun içinde yuvarlayın.

Hindistan cevizine buladıktan sonra servise hazır.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber