Kültür Sanat İsmail Acar’dan “III İstanbul” sergisi!

İsmail Acar’dan “III İstanbul” sergisi!

04.02.2010 - 09:55 | Son Güncellenme:

Toprak Sanat Galerisi, İsmail Acar’ın “III İstanbul” konulu resim sergisine ev sahipliği yapıyor; İstanbul'un on binlerce yıllık tarihine ışık tutan bu sergi izleyenleri tarihin derinliklerine götürecek…

İsmail Acar’dan “III İstanbul” sergisi

Kendi jenerasyonunun öncü isimlerinden olan Acar, eserleriyle Doğu ile Batı'yı birleştirirken, çocukluğunun geçtiği Anadolu'nun ve yıllarca yaşadığı İstanbul'un on binlerce yıllık geçmişiyle günümüzü, çağdaş bir yorumla, birçok tekniği ustaca bir arada kullanarak işliyor. Sevgililer günü arifesine denk gelen sergide; ayrıcalık isteyenlere özel, sevgilerini bu sanat eserleriyle taçlandırmaları içinde bir fırsat doğuruyor.

Haberin Devamı

Bugüne kadar gerçekleştirdiği sergilerini, Kaftanlar, Üç İstanbul (Bizans, Osmanlı, Cumhuriyet), Ayasofya, Nar, Gül, Lale, Kaligrafi, Milli Mücadele Kadınları, Sultan Portreleri, Bizans, Anadolu’nun Tanrıları ve Kralları, Porselen Krallıklar, Sultanlar Venedik'te, Doğu'nun İkonları başlıkları altında toplayan Acar; konuları, zaman, tarih ve coğrafya üçgeni içerisinde ele alıyor. Acar, Batı sanatından yola çıkmak yerine, kendi geleneğinden, coğrafyasından, tarihinden ve onbinlerce yıllık Anadolu kültüründen ve sanatlarından yola çıkarak kendi çağdaş yorum ve fikirlerini oluşturuyor.

2 ay önce İtalya'daki Floransa Bineanli'nde 650 sanatçı arasından konusunda birincilik alarak altın madalyayla ödüllendirilen Acar'ın yeni sergisi ''III İstanbul'', 11 Şubat'ta Toprak Sanat Galerisi'nin Nişantaşı'ndaki City's AVM’nin 5. Katındaki R Katı salonunda açılıyor, sergi 14 Mart tarihine kadar devam edecek.

Haberin Devamı

2007 ve 2009 Floransa Bieanali'nde dünyanın dört bir yanından gelmiş yüzlerce sanatçı arasından üst üste 2 Bieanalde birincilik ödülü kazanan Türk ressam Acar, 2005 yılındaki özel olarak davet edildiği Venedik'te aynı anda 23 farklı binada yaptığı Sultanlar Venedik'te adlı sergisiyle de, Bienal süresince en fazla ilgi çeken sanat etkinliğini gerçekleştiren sanatçı olmuştu.??

Bu sergide elde edilecek gelirin bir kısmı Haiti’deki depremzedelere yardım olarak gönderilecek.

Sergi Açılış ve kokteyl: 11 Şubat 2010 saat: 18.00 – 20.30
Yer: Toprak Sanat Galerisi, City’s Nişantaşı Alışveriş Merkezi R Katı (5.kat)
Tel: 0533 312 21 10 – 0532 350 7922
www.topraksanat.com

İsmail Acar

1971’de Su şehri’nde doğdu.
1988 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (M.Ü.Güz.San.Fak.) Resim bölümüne girdi.
1991 Uluslararası M.Ü.Sempozyumu.
1991 Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde 'Kimsesiz çocuklar' yararına sergi.
1992 yılında M.Ü.Güz.San.Fak. Prof. Ergin İnan atölyesi'den birincilikle mezun oldu.
1992 DYO yarışmalı sergisi. Başarı Ödülü. Günümüz Sanatçıları Sergisi Devlet Resim Heykel Müzesi
1993 Yılında Teknoloji ve Sanat, Postmodernizm tezini vererek yüksek lisans diplomasını aldı.
1993 Gar Sanat Galerisi.
1993 Derimod Sanat Galerisi
1994 yılında New York’ta David Salle ile çalıştı.
1999 yılında Ayasofya Müzesi’nde -1600 yıllık tarihi boyunca ilk kez bir sanat sergisine ev sahipliği yaptığı- kişisel sergisini gerçekleştirdi. İki ay uzatılan sergi 350.000’den fazla ziyaretçiyle Türkiye’nin en çok ziyaret edilen sergisi oldu.
2000 yılında Antalya - Kaş limanında dünyanın en büyük açık hava duvar sanatı projesini gerçekleştirdi. “Temiz doğa temiz dünya” olarak adlandırılan bu çalışması 350 m uzunluğunda olup 5 km uzaklıktan görülebilmektedir.
2001 yılında Cenevre, Prag ve Saint Tropez’de sergiler acti.
2002 yılında “Karşılaşma” isimli 41. kişisel sergisini Galata Mevlevihanesi’nde gerçekleştirdi.
2003 yılıni Ocak ayinda Davos - İsviçre’de.
2003 Şubat'ta Tokyo - Japonya’da sergiler gerçekleştirdi.
2003 yılında New York sanat Fuarına katıldı.
2004 İsmail Acar'ın, eski çağın putlarına ve yeni çağın idollerine göndermeler yaptığı “Porselen Krallıklar” isimli 55. kişisel sergisi Toprak Sanat Galerisi’nde gerçekleşti.
2004 Mayıs ayında sanatçının bazı çalışmaları Bahreyn’de, Uluslararası karma bir sergide yer aldı.
2005 Haziran- Agustos ayları arasında 51. Uluslararası Venice Biannale döneminde Venice (Venedik-İtalya) belediyesinin daveti ile ortalama 10 km. mesafede büyük kanal boyunca 23 ayrı saray bina ve müzede "Sultanlar Venedik'te (Sultans in Venice) sergisini gerçekleştiren sanatçının Fendeco Tarkide (dogal tarih müzesi) ve Venice Sanat Edebiyat ve Bilimler Akademisindeki sergisini ortalama hergün 45.000 sanatsever izledi.
2007 Uluslarası Floransa Bienali'ne davet edilen Acar, 70 farklı ülkeden 700'ün üzerinden sanatçının katıldığı bienalde karışık teknikte en iyi sanatçı ödülü verildi.
2007 Makedonya Ulusal Müzesi'nde Anadolu'nun Sultanları ve Kralları sergisi.
2008 Birleşik Arap Ermirlikleri, Dubai şehrindeki Meem Galeri'de, Tılsımlı Kaftanlar ve Savaş Maskeleri sergisi.
2008 Ferrara Bienali, İtalya
2009 Chianciano Bienali, Siena
2009 Doğu'nun İkonları, Çırağan Kempiski, İstanbul
2009 Floransa Bienali Floransa, Italya. Birincilik Ödülü.
Bugüne kadar toplam 200'ün üzerinde kişisel sergi ve karma sergiye katılan Acar'ın eserleri, Avrupa ülkelerinin tamamında, A.B.D., Kanada, Meksika, Arap Yarımadası'nın tamamında, Rusya, Moldovya, Ukrayna, tüm Türk Cumhuriyetlerinde, Çin, Tayvan, Kore ve Japonya’da müze, özel koleksiyon ve galerilerde bulunmaktadır.
?Sanatçı çalışmalarını tarihte üç imparatorluğa başkentlik yapmış, Doğu ile Batı arasında kavşak rolü üstlenen, kıtların birleştiği, kültürlerin kaynaştığı, canlılık, tarihi zenginlik ve coğrafyasından etkilendiği İstanbul'da sürdürmektedir.
?

Yazarlar