Kültür Sanat İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri!

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri!

02.07.2010 - 10:06 | Son Güncellenme:

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın kültür-sanat, kültürel miras, kentsel uygulamalar ve kent kültürü alanlarında gerçekleştirdiği etkinlikler İstanbullularla buluşmaya devam ediyor.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri

2010 yılının Avrupa Kültür Başkenti İstanbul’un ajandasında bu hafta:

"Büyük Sultan" Tiyatro Gösterisi

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetmenliği etkinlikleri kapsamında yer alan, oyun yazarlığından çok romanlarıyla tanınan Miguel de Cervantes'in "Büyük Sultan" adlı eseri İstanbul'da ilk defa izleyici ile buluşuyor.

Osmanlı sarayını anlatan din ve aşk arasındaki çatışmanın hikayesi üzerine kurulu oyun 2 - 3 - 4 Temmuz tarihlerinde DT Üsküdar Tekel Sahnesi saat 20.00'de izleyiciyle buluşyor.
*3 Temmuz'da: saat 15.00 ve 20.00 Diğer Günler: saat 20.00'de izlenebilecek.

1. Uluslararası İstanbul Opera Festivali

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı desteğiyle, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından, DenizBank’ın katkılarıyla hayata geçirilen, 2-23 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek 1. Uluslararası İstanbul Opera Festivali için geri sayım devam ediyor.

Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya ve Samsun Devlet Opera ve Balesi yapımlarının yanı sıra Deutsche Oper Berlin ve Bremen Operası gibi dünyanın en prestijli sanat kurumlarının da konuk topluluk olarak operanın en güzel örneklerini sahneleyeceği ve 4 hafta sürecek festivalde, 8 farklı opera prodüksiyonu ve toplam 18 gösteri sanatseverlerle buluşacak.

"Fatih Sultan Mehmet" Operası G.Rossini

2 - 3 Temmuz tarihlerinde Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu saat 21.30'da G.Rossini’nin II. Mehmet operası Devlet Opera ve Balesi başrejisörü Yekta Kara’nın farklı yorumu ile sahneleniyor! 350 kişilik dev kadrolu eserde Fatih Sultan Mehmet rolünü dünyaca ünlü bas Istvan Kovacks oynuyor. Operanın müzikal yönetimini Metropolitan Opera, Covent Garden gibi operalardaki çalışmaları ve Rossini yorumları ile ünlü orkestra şefi Antonello Allemandi üstleniyor.

“Duvara Karşı” Bremen Operası L.Vollmer

5 - 6 - 7 Temmuz tarihlerinde Rumeli Hisarı saat 21.30'da ünlü yönetmen Fatih Akın’ın ödüllü filmi “Duvara Karşı” şimdi opera sahnesinde! Türk kökenli 2 genç Alman’ın aşk öyküsünün anlatıldığı eser Almanca ve Türkçe olmak üzere 2 dilde sergileniyor. Çağdaş besteci Ludger Vollmer'in orkestraya kattığı bağlama, mey, zurna ve kaval gibi Türk müziği enstrümanları operaya farklı bir boyut kazandırıyor.

Su Üstünde Avrupa Konserleri

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı etkinlikleri kapsamında yer alan "Su Üstünde Avrupa" İstanbul'un önemli meydanlarında kurulacak iki büyük sahnede birçok ülkeden gelecek Pop Müzik'ten Caz'a, Tiyatro'dan Modern ve Folk Dans'a uzanan yelpazede yer alan sanat gruplarıyla Avrupa'nın zengin kültürünü İstanbul ile buluşturuyor.

Etkinlik : Zebrass / Türkiye
Tarih : 30 Haziran, Çarşamba
Saat : 20.30
Yer : Taksim Gezi Parkı
*Ücretsiz
*Medyaya Açık

Etkinlik : Sanja Ilıc & Balkanika / Sırbistan
Tarih : 30 Haziran, Çarşamba
Saat : 21.30
Yer : Taksim Gezi Parkı
*Ücretsiz
*Medyaya Açık

Etkinlik : Uppercut Dance Theatre / Danimarka
Tarih : 30 Haziran Çarşamba ve 1 Temmuz Perşembe
Saat : 20.00

Yazarlar