Tatil Kapadokya'nın eşsiz mimarisinde klasik müzik keyfi

Kapadokya'nın eşsiz mimarisinde klasik müzik keyfi

15.01.2015 - 15:49 | Son Güncellenme:

Binlerce yıl öncesinden inancın başkenti olan ve her dinden insana ev sahipliği yapan Kapadokya, bilinenin ötesinde keşfedilmeyi bekleyen mekânlarıyla gezginlerin hep ilgisini çekmiştir.

Kapadokyanın eşsiz mimarisinde klasik müzik keyfi

Kapadokya’nın gizli köşeleri, keşişhaneler, kaya oyma mezarları, geçmişten günümüze kalan semboller, Anadolu İslam sanatının esinlendiği figürlü bezemeler, Kapadokya’nın Selçuklu ve Osmanlı yüzü, bu defa müziğin tınısıyla kendini var ediyor.

Unesco’nun “Dünya Mirası Listesi” ne aldığı, doğu ile batının, dinlerin ve dillerin iç içe geçtiği kadim tarihin izlerini taşıyan kent, FEST Travel’ın yıllardır en gözde gezi güzergâhlarından biri. FEST Travel Kapadokya’yı kültürel mirasın korunması ve sürdürülebilirliği hassasiyetiyle ele aldığından, gezi Bizans ve öncesi Hıristiyan kültürünün temellerinden, Selçuklu ve Osmanlı izlerine kadar, şehrin tüm tarihsel, coğrafi ve sosyal özelliklerinin kültürel ilişkilenmelerini gözler önüne seriyor.

İnsanlık tarihinin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Kapadokya’yı, yılların birikim ve tecrübesi ile gezdiren FEST Travel, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Göreme Açık Hava Müzesi ve Kaymaklı Yeraltı Şehri’ni müzikle harmanlıyor. Eşsiz Kapadokya manzarasında Türkiye’nin en başarılı yaylı çalgılar gruplarından Haydn, Mozart, Beethoven ve Schubert’in en sevilen oda müziği yapıtları mekânı ölümsüzleştiriyor. Ayrıca müzik tarihi ve bestecilerin renkli dünyalarına yapılacak keyifli sohbetler, Hititlerden günümüze çömlek yapımının Anadolu’daki en eski adreslerinden biri olan Avanos, Paşabağı Vadisi’ndeki mantar tipi peri bacaları ve doğal oluşumların güzelliğini yansıtan Güvercinlik Vadisi bu özel müzikli gezi kapsamında!

Mimarinin ve klasik müziğin ölümsüzlüğünü Kapadokya’da keşfedin!

Kapadokya’da Oda Müziği / 27 Şubat - 1 Mart 2015