Geri Dön

Kışa hazırlık: İncir reçeli tarifi

Halil Sezai'nin İncir Reçeli filmini seyrettikten sonra sizin de canınız İncir Reçeli istemiyor mu? İşte incir reçeli tarifimiz!

Kışa hazırlık: İncir reçeli tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 kilo taze incir
1 kilo toz şeker
1 yemek kaşığı limon suyu (limon tozu da kullanılabilir)

İncir Reçeli Nasıl Yapılır?

1. adım: Reçel yapımının belli bir prosedürü vardır. Meyveler akşamdan yıkanır ve şekere basılı sabaha kadar bekletilir. İncir reçeli de istisna değil. Akşamdan şekere koyduğunuz incirleri sabah şekerle birlikte kısık ateşte pişirmeniz gerekmektedir.

2. adım: Kıvamını sık sık kontrol edin ki dilediğiniz yoğunlukta olsun.

3. adım: Kaynadıktan sonra limon suyunu da ekleyip reçel kıvamına geldikten sonra ocaktan alın.

4. adım: Temiz ve kuru kavanozlara kaynar şekilde doldurup kapağını kapayın.

Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber