Geri Dön

Kıymalı pırasalı börek tarifi

Kıymalı pırasalı börek çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak.

Kıymalı pırasalı börek tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Hamur:
500 gram un
Tuz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Su

İçine:
5-6 pırasa
200 gram az yağlı kıyma
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber, pul biber

Kıymalı Pırasalı Börek Nasıl Yapılır?

Pırasayı ince ince kıyıp kıyma ile birlikte tavada kavurun.

Kavrulunca tuzunu, salçasını ve baharatları ilave edip soğuması için bekletin.

Hamuru aldığı kadar su ile yoğurup 15-20 dakika dinlendirin.

Hamuru açıp fırça ile sıvıyağ sürün. Karışımı koyup rulo şeklinde sarın.

Tepsinin dışından başlayarak yerleştirin.

Boşnak böreği şeklinde tepsiye yerleştirdikten sonra sıvıyağ sürüp 180'de derece ısıtılmış fırında pişirin.

Kızarınca alıp sıcak servis edin.


Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber