Kültür Sanat Lara Fabian Ankara Müzik Festivali’nde!

Lara Fabian Ankara Müzik Festivali’nde!

20.03.2013 - 12:09 | Son Güncellenme:

Uluslararası Ankara Müzik Festivali’nin 30. Yılı, düzenleyici Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’nın kuruluşunun 40.yılına rastlıyor.

Lara Fabian Ankara Müzik Festivali’nde

2013 yılı başkent Ankara’da müziğin yaşamın içine girdiği, sihiri ile bireylere dokunduğu bambaşka bir yıl olacak.

Haberin Devamı

“Ankara baharı müzikle daha güzel” sloganını gördüğü anda Uluslararası Ankara Müzik Festivali’ni anımsayan başkentli müzikseverler yine müzikle dopdolu bir Nisan ayına hazırlanmakta.

Festival geleneğe bağlı kalarak, yine bir senfoni orkestrası konseri ile başlayıp, bir senfoni orkestrası konseri ile son bulacak. 4 Nisan 2013 günü kurucusu Cenap And’ın ölüm yıl dönümüne denk gelen bir Ankara gününde, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile start alacak olan festival, Ankara’da bir ilk’le, görkemli bir konserle son bulacak. Şef Işın Metin, Bilkent Senfoni Orkestrası, Polonya Wroclaw Filarmoni Korosu ve Portekiz Lizbon Korosu ile Mahler Binler Senfonisini seslendirecek. Yaklaşık 400 sanatçı, Ankara’nın yepyeni mekanı ATO Conressium da 3000 izleyici ile buluşacak. (* Bu konserde 25 TL lik bilet kategorisi de bulunmaktadır)

Haberin Devamı

Piyanist Özgür Ünaldı, İtalyan piyanist Nazzareno Carussi, keman-çello ikilisi Samuelsen Kardeşler, Kosta Rikalı tromboncu Luis Bonilla, Koreli piyanist Seong Soon Hwang, Arkas Trio… festivalin yıldız solistleri.

Kamil Erdem & Ricardo Moyano Duo, Pasiflora, Aleksey Igudesman ve Richard Hyung-ki Joo’nun

“Another Little Nightmare Music” gösterisi, başkentli modern dans sanatçılarını buluşturan Wanda Golonka Dans Projesi ve Music Masters On Air, Festival’de dört gözle beklenen özel etkinlikler.

Festivalin top etkinlikleri:

Lara Fabian

The Imperial Russian Ballet

“Don Kişot”

Antonio Gades Flamenko Topluluğu

ve

Flütün ustası: Sir James Galway

Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası, Orkestra Akademik Başkent, İzmir Senfoni Orkestrası, Gelibolu Oda Orkestrası konserlerinin yanı sıra Ankara Çağdaş Müzik Topluluğu, Johannes Moser ve Ankara Üniversitesi Solistleri de festivalde performans verecekler.

Bilet fiyatları 25 TL ile 100 TL arasında değişen, toplam18 ülkeden 908 sanatçının katılımı ile gerçekleşecek 24 etkinlikte müzik bir kez daha başkentlileri başka dünyalara sürükleyecek.