Geri Dön

Mayer Limonlu Pasta Tarifi

İster pasta deyin isterseniz de ekmek ancak tarifi mükemmel! Mayer limonlu ekmek/pasta tarifini sizinle paylaşıyoruz. Muzlu ekmeği bile unutturacak bu tarifi mutlaka misafirlerinize, sevdiklerinize hazırlayın. Peki, mayer limonun bildiğimiz normal limondan farkı ne? Gelin birlikte hem bunu öğrenelim hem de bu mükemmel lezzetin nasıl yapıldığını... MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL

Mayer Limonlu Pasta Tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 50 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

113 gram oda sıcaklığında tuzsuz tereyağı
1/4 bardak sıvı yağ
1 su bardağı esmer şeker
Yarım su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı mayer limon kabuğu rendesi
3 büyük yumurta
Yarım çay kaşığı limon yağı
270 gram un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı deniz tuzu
170 gram krema

Üzeri için:

1 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı mayer limon suyu
1 yemek kaşığı krema
Son işlem için mayer limon kabuğu rendesi

Mayer Limonlu Pasta Nasıl Yapılır?

Fotoğraf: Erin Mcdowell

Narenciyeler arasında yer alan limonun pastaya, keke ve kurabiyeye kattığı tat paha biçilemez! Bu sefer farklı bir limon türüyle yapılan ekmek veya pasta diyebileceğimiz bu tarifi sizinle paylaşıyoruz: Mayer limonlu pasta/ekmek... Peki, mayer limonu nedir?

Mayer’in diğer limon çeşitlerinden farklı bir özelliği maxsimum 2,5-3m boyunda olmaları. Taze güz sürgünleri de olmadığından dona karşı diğer çeşit limonlara nazaran daha dayanıklı olmaktadır. Portakal limon karışımı bir tadı mevcuttur. Mayer limon dikildikten 1 yıl sonra meyve vermeye başlar. Evlerin güneş gören balkonlarında rahatlıkla yetişebilir. İşte bu lezzetli limon türüyle yapabileceğiniz mayer limonlu pasta/ekmek tarifi...

1. adım: Öncelikle fırınınızı 180 dereceye getirin. Bir kabın içerisine tereyağını, sıvı yağını, kahverengi şekeri, toz şekeri ve limon kabuğunu ekleyip krema kıvamına gelene kadar 4 dakika çırpın.

2. adım: Yumurtaları tek tek içine ekleyin ve her eklemede karıştırın. Aroma vermesi için limon yağını da ekleyin ve yeniden karıştırın.

3. adım: Orta boy bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip karıştırın.

4. adım: Un karışımının yarısını ıslak harca ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

5. adım: Daha sonra içerisine kremayı dahil edin yeniden karıştırın.

6. adım: Son olarak diğer un karışımının yarısını da ekleyerek karışımı hazır hale getirin

7. adım: Hamur karışımını ekmek kalıbına dökün ve üzerini düz bir tabaka halinde yayın.

8. adım: 50-60 dakika arası pişirin. Fırından aldığınız da 15 dakikada soğutup daha sonra buzdolabına koyun.

9. adım: Üzerindeki kremayı yapmak için orta boy bir kapta, pudra şekerini, limon suyunu ve kremayı iyice karıştırın.

10. adım: Soğuttuğunuz kekin üzerine hazırladığınız kremayı sürün ve limon kabuğu rendesiyle süsleyin.

Son adım: Servis etmeden önce 15 dakika bekleyin.

Not: Bu tarifi normal limonla da yapabilirsiniz ancak pastanız/ekmeğiniz ekşi olabilir. 

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber