Kültür Sanat Öğrenci olayları Milliyet Sanat'ta

Öğrenci olayları Milliyet Sanat'ta

03.12.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Öğrenci olayları Milliyet Sanat'ta

Öğrenci olayları Milliyet Sanatta

ÜNİVERSİTELERDE şiddet olayları yeniden gündeme geldi. Otuz yıldır dinmeyen korkumuz yine büyüdü. Çete yetiştirmelerinin geleceğin aydınlarına, hukukçularına, bilim adamlarına, sanatçılarına satırlarla saldırmasına kültür sanat dünyası da kayıtsız kalmadı. Milliyet Sanat Dergisi'nin 1 Aralık sayısında kapak konusu üniversitede yeniden başgösteren şiddet...
Toplumsal ve kültürel olayları gözlem ve incelemeleriyle açıklayan Can Kozanoğlu "Şiddet ikiz doğurur" başlıklı yazısında hepimizi uyarıyor: "Şiddet karşı - şiddeti doğurunca, kaybeden hukuk oluyor." Siyaset bilimci Prof. Doğu Ergil 1980 öncesi olaylarla bugünküleri kıyasladıktan sonra "Belki de çözüme giden en doğru yol, siyasetin hukuğun üzerinde olması geleneğine son vermek," diyerek "bilinçli örgütlenme" önerdi.
Türkiye Tiyatrolar Kurultayı'nı izleyen Hicran Dölçek oturumları, sonuçları, katılımcıların görüşlerini içeren geniş kapsamlı bir dosya hazırladı. Yücel Erten de kurultaya eleştirilerini anlattı. Emre Erdem, İÜ Tiyatro Bölümü'nün "Eğitimde Tiyatro" projesinin uygulamalarını yazdı.
Milliyet Sanat'ın 1 Aralık sayısı ünlü sanatçılar üzerine yazılar ve onlarla yapılan söyleşilerle dolu: Şenhan Bolelli Adalet Ağaoğlu ile konuştu. Alin Taşçıyan, Alain Resnais'nin Le Nouvel Observateur'de yayınlanan söyleşisini çevirdi. Fellini - Simenon arasında yıllar süren mektuplaşma İtalya'da kitap olarak yayınlandı. Demet Elkatip L'Espresso'da çıkan konuyla ilgili yazıyı okurlarımıza aktardı. Zehra İpşiroğlu, "Gergedan Oyunu" adlı kitabı üzerine soruları yanıtlarken Özlem Hemiş Öztürk kitabı değerlendirdi. Plastik sanatlar eleştirmeni Levent Çalıkoğlu, Nuri İyem'in altmış yıllık resim serüvenini anlattı. Kaya Özsezgin, İstanbul'da sergilenen Picasso ve Matisse gravürlerini Milliyet Sanat sayfalarına taşıdı. Sayfalar üç şair; Sunay Akın, Akgün Akova ve Gültekin Emre'nin düzyazılarıyla da aydınlandı.