Ebeveyn Okul alışverişi nasıl yapılmalı?

Okul alışverişi nasıl yapılmalı?

09.09.2015 - 11:15 | Son Güncellenme:

2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılının açılmasına kısa bir süre kalmasıyla veliler ve öğrencilerin alışveriş telaşları da başladı. Peki okul alışverişi yaparken nelere dikkat etmelisiniz?

Okul alışverişi nasıl yapılmalı

28 Eylül'de okullar açılacak ve çarşılarda, alışveriş merkezlerinde bol bol okul malzemeleri görmek mümkün! Özellikle veliler telaşla biran önce çocuklarının okul alışverişlerini tamamlamak istiyor. Okul alışverişine çıkmadan önce yapmanız gereken en önemli şey lazım olacak malzemelerin listesini çıkartmak. Okul için temel ihtiyaçları belirlemek. Aksi takdirde o karmaşa ve telaş içinde gerek olmayan bir çok şeyi de alabilirsiniz.

Haberin Devamı


Tabiki öncelik öğretmenlerin verdiği listeyi temin etmek. Çoğu okulun istek listeleri önceden belli oluyor. Ancak listeleriniz belli olmadıysa alışveriş için çok acele etmeyin. Genel ihtiyaçları alabilirsiniz ama defter gibi her ders için değişik özelliklerde istenecekleri almayın.


Özellikle de defter alırken dikkat edin. Her öğretmek kendi dersi için değişik özelliklerde defter isteyeceği için öncesinde almanız sizi boş masrafa sokacaktır. Ancak defterleri telli alamaya özen gösterin. Telli defterlerin kullanımı çok daha kolaydır.


Ders çalışmayı kolaylaştırmak ve daha zevkli hale getirmek için mutlaka renkli kalem alın. Bu çocukların daha şevkli ders çalışmasını sağlıyor.


Kurşun kalem için önerilerimiz ise uçlu kalemden yana. Uç açma derdi olmadığı için zaman kaybına neden olmadığı gibi sürekli aynı düzeyde kalan uçları yazılarının daha okunaklı olmalarını sağlıyor. İki adet uçlu kalemin yanına yedek olarak yanına bir adet tahta kalem de alabilirsiniz. Silgi seçini de yumuşak ve iz bırakmayan türde bir silgiden yana kullanın ve kalem kutusu alacaksanız da tüm bu malzemelerin içine sığabileceği büyüklükte ancak çantada çok yer kaplamayacak küçüklükte bir kalem kutu alın.
Bu temel ihtiyaçlardan sonra çantada bulunması gereken diğer şeylerin listesi de şöyle:

Haberin Devamı


-Not defteri
-Yapıştırıcı
-Kuru ve ıslak mendil
-Yedek toka
-Para çantası

Yazarlar