Kültür Sanat Pepsis ve Tarantula yayınlandı!

Pepsis ve Tarantula yayınlandı!

09.07.2014 - 10:08 | Son Güncellenme:

Bir yargıcın kaleminden çıkan, olağanüstü akıcı ve sürükleyici bir kurgu: mistisizm, dünyevi ve uhrevi meseleler, kaygılar, zaaflar, mesleki sorgulamalar, hırs, intikam, şehvet, polisiye, gizem, aksiyon, gerilim… Hepsi Pepsis ve Tarantula’da.

Pepsis ve Tarantula yayınlandı

Yargıtay 8. Ceza Dairesi hakimlerinden Erkan Özkaya’nın yazdığı “Pepsis ve Tarantula” isimli kitap okuyucu ile buluştu. Polisiye tarzındaki kitap özetle bir taşra yargıcının bir Haşhaşin’e, bir suikastçiye dönüşüp dönüşemeyeceğini sorguluyor.

Haberin Devamı

Yüksek Mahkemenin işkence, sahte para, silah ticareti ve bilişim suçlarına bakan dairesinde görevli Erkan Özkaya’nın Pepsis ve Tarantula’yı yazarken mesleki bilgi ve tecrübelerinden yararlandığı açıklıkla görülüyor. Kitabın hazırlık çalışmaları 2 yıl, yazım süreci ise 1 yıl sürmüş. Yazar, bu süreçte TÜBİTAK ve Savunma Sanayi Müsteşarlığından destek almış. Hukukçu kimliği sayesinde olaylara ciddi ve tutarlı boyutlar getirmeyi başaran Erkan Özkaya sağlam bir kurgu ve sürükleyici bir anlatım ile çarpıcı bir roman kaleme almış. Romanda CIA – MIT – MOSSAD ve emniyet ilişkileri ile ABD – Ortadoğu- Türkiye – İsrail ilişkileri gerçeğe uygun şekilde ele alınıyor. Ayrıca kitapta işlenen komplo teorileri son derece gerçekçi ve sürükleyici. Duygusallık ve aile ilişikleri de abartıdan uzak. Sonuç olarak ise ortaya okuyanın elinden bırakamayacağı, akıcı, sürükleyici, nefes kesen bir polisiye roman çıkmış.

Yazarlar