Geri Dön

Ekşili levrek tarifi

Havaların soğumasıyla birlikte lezzetlenen deniz ürünlerinden omega-3 ve kalsiyum zengini taptaze levreğin ise tam zamanı! Lokanta Nevnihal’in bu sezon öne çıkan lezzeti ise Şef İbrahim Bayraktar’ın hazırladığı ekşili levrek tarifini sizinle paylaşıyoruz.

Ekşili levrek tarifi
  • Ocakta
  • 2 Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-1 adet orta boy levrek
-1 adet haşlanmış patates 
-2 adet orta boy kuru soğan 
-2 adet defne yaprağı
-1 adet limon
-70 gram kaya koruğu
-Yarım sarı biber
-Yarım kırmızı kapya biber
-2 diş sarımsak
-10 gram tuz
-5 gram beyaz toz biber ve 60 gram tereyağı

Ekşili Levrek Nasıl Yapılır?

Kaya koruğunu haşlayıp sonrasında sarımsak, sarı ve kırmızı biber eşliğinde kavurup kenara alın. Patatesleri haşlayıp soyun ve 1 cm kalınlığında halka şeklinde doğrayın. Son olarak domateslerin kabuklarını soyup mikserden geçirerek ön hazırlığı tamamlayın.

Hazırlanışı

-Malzemeleri sırasıyla tavaya koyun. Tabana patatesleri dizip üzerine piyaz soğan, biraz domates sosu, defneyaprağı ve limonu dökün.

-Üzerlerini kapatıp ortası açık olacak şekilde yerleştirdiğiniz levreğin ortasına kavrulmuş kaya koruğu, domates sos, tuz, beyaz toz biber, çeyrek limon suyu ve biraz su ekleyerek kapağı kapatıp ocakta pişmeye bırakın.

-Son olarak tereyağını ilave ederek yemeğinizi lezzetlendirin.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber