Kültür Sanat Yapı Kredi Kültür Sanat, etkinlikleriyle yeniden Beyoğlu’nda

Yapı Kredi Kültür Sanat, etkinlikleriyle yeniden Beyoğlu’nda

19.09.2017 - 10:50 | Son Güncellenme:

Galatasaray Meydanı’nda 50 yılı aşkın süredir tarihe tanıklık eden binasına dönen Yapı Kredi Kültür Sanat, etkinliklerine kaldığı yerden devam ediyor. Yenilenen binasıyla İstiklal Caddesi’nin ikonik mimarilerinden birisi olmaya aday olan Yapı Kredi Kültür Sanat, çocuklara özel yaratıcı okuma atölyeleri ile yetişkin etkinliklerini bundan sonra yeni binasında yapacak.

Yapı Kredi Kültür Sanat, etkinlikleriyle yeniden Beyoğlu’nda

Yapı Kredi Kültür Sanat binasının yenileme çalışmaları nedeniyle 4 senedir farklı adreslerde düzenlenen etkinlikleri, artık her hafta Galatasaray’daki yeni binasında yapılacak.

Haberin Devamı

Yapı Kredi Kültür Sanat’ın 1992 yılında başlayan ve bir Beyoğlu klasiği haline gelen, sinemadan tiyatroya, plastik sanatlardan grafik sanatlara, fotoğraftan arkeolojiye kadar her alandaki söyleşi/konuşmalar dizisi, bir süredir Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi’nde yapılıyordu. Çocuklar için düzenlenen yaratıcı okuma atölyeleri ise Kadıköy’deki Caddebostan Kültür Merkezi’nde yapılıyordu.

Oyunla kitabı bir araya getiren Çiğdem Odabaşı yönetimindeki bu atölyeler de, Eylül ayında kaldığı yerden devam ediyor. "Kitapla oyun olur mu hiç?" başlığı altında farklı yaş gruplarıyla gerçekleştirilen yaratıcı okuma atölyelerinde çocuklar kuklaları konuşturup boyalarla ve fırçalarla kitabın kahramanlarına hayat veriyor, kimi zaman da bizzat kitabın kahramanı oluyor.