Siyaset Pence ile ‘İstanbul’ sohbeti

Pence ile ‘İstanbul’ sohbeti

11.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım’ın Washington’da baş başa ve heyetler arası görüşmede bir araya geldiği ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile İstanbul üzerine de bir süre sohbet ettiği kaydedildi.

Pence ile ‘İstanbul’ sohbeti

Yıldırım, bir süre sonra İsrail’e ziyarette bulunacağını öğrendiği Pence’i Türkiye’ye davet etti. Pence, “mümkün olan en kısa sürede” yanıtını veriken kızı Audrey Pence’in bir dönem İstanbul’da eğitim aldığını söyledi. Yıldırım, “’Ona ziyarete gelecektim ama annesi geldi. Ben de İstanbul’u ziyarete geleceğim’ dedi. Kızının anlattığı hatıralardan bahsetti. İstanbul’u hiç görmemiş. Ankara’ya gelmiş” ifadelerini kullandı. Yıldırım, Pence’e İstanbul’u anlattığını, dünyanın en güzel şehirlerinden biri olduğunu söyleyerek mutlaka kendisini orada ağırlamak istediğini söylediğini de ifade etti.

Dünyayı öğrenmek için

Pence’in kızı Audrey Pence’in Türkiye’de Ermeni tehciri iddialarının 100. yılı nedeniyle bir projede çalıştığı, incelemelerde bulunduğu öğrenildi. Pence, Osmanlı dönemindeki Ermeni, Rum ailelerle görüşerek hikâyelerini topladı. Audrey Pence, Northeastern Üniversitesi için “Türkiye’de Bir Amerikan Gazeteci” adlı bir makale de yazdı.