Teknoloji PewDiePie daha ırkçı yorumlarla geri döndü

PewDiePie daha ırkçı yorumlarla geri döndü

11.09.2017 - 15:46 | Son Güncellenme:

57 milyondan fazla abonesi bulunan dünyanın en popüler YouTube yayıncısı olan PewDiePie, bir kez daha ırkçı yorumlar yapıyor.

PewDiePie daha ırkçı yorumlarla geri döndü

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Dünyanın en ünlü Youtuber'ı olan PewDiePie, gerçek adıyla Felix Kjellberg, Disney’in ardından YouTube’daki işinden de olmuştu. PewDiePie, YouTube Red üzerinde yayımlanan Scare PewDiePie adlı şovun ikinci sezonunun iptal edildiği açıklanmıştı. Bunun sebebinin ise bundan bir ay önce "Death to All Jews!" yani "Bütün Yahudi’lere ölüm!" adında bir videoyu YouTube hesabından takipçileriyle paylaşması olduğunu belirtilmişti.

En iyi ücretle ödüllendirilen YouTube yıldızı bu sefer, PlayerUnknown's Battlegrounds'un canlı videosu sırasında, siyahi insanlara söylenen ve hakaret olarak algılanan nigger" kelimesini kullandı.

Kjellberg daha sonra canlı yayın olduğunu hatırladı. Olayı düzeltmeye çalışsa da iş işten geçmişti. Arından bu olay, ırkçı karşıtı insanları ayağa kaldırdı. Bazı kişiler ağzından yanlışlıkla kaçtığını söylese de, çok geniş bir kitle “ırkçılık için hiçbir mazeret yok” diyerek olaya tepkilerini sert bir şekilde gösterdi.

Haberin Devamı

PewDiePie, daha önce de “Tüm Yahudilere Ölüm” pankartı taşıyan birisini videosunda yayınlamış ve ona gülmüştü.