Teknoloji Piano Tiles Oynayan Robot

Piano Tiles Oynayan Robot

28.04.2016 - 15:02 | Son Güncellenme:

Piano Tiles isimli oyunu bir çoğumuz biliyordur. Bilmeyenler çok şey kaçırmasa bile bir şekilde kullanıcıyı kendisine bağlıyor.

Piano Tiles Oynayan Robot

Özellikle klasik müzik tutkunları için tercih edilebilir. Metroda, otobüste oynanabilecek rahat bir oyun. Eğer saniyede 120 karelik hareketi başarılı bir şekilde algılayıp bunu işleyebiliyor olsaydık bizim için oynaması daha kolay olabilirdi. Bu seviyelerde oyun oynayabilen bazı StarCraft oyuncuları bulunuyor ancak genelimiz maalesef bu yeteneğe sahip değiliz. Birisi bu yeteneğe sahip olmadığını kabul etmiş ve bunu yapabilecek bir robot geliştirmiş. Oyun oynayan robotu izlerken resmen büyüleniyorsunuz.

Haberin Devamı

Sonuç olarak ortaya fantastik bir video ortaya çıkıyor. Robot oyunu iPad’de oynuyor ve bütün süreç iPhone kamerası ile 120 kare saniye hızında çekiliyor. Tablete bağlı olan robot ekranda gelen siyah bölgeleri anlıyor ve onlar geçmek üzereyken tabletin ekranına dokunuyor. Robotun dört kolu bulunuyor ve hepsi birbiriyle mükemmel bir şekilde organize bir şekilde çalışıyor. Robot yanlış yapmadan önce saniyede 21 kareye dokunuyor.

Video ilk izlendiğinde robotun yeteneklerine hayran kalıyorsunuz. Dört kolu tıpkı güzel yönetilen bir orkestra gibi ahenk içerisinde çalışıyor. Oyun giderek hızlanınca gerilimin arttığını fark edebiliyorsunuz ve bir yerden sonra robot bile dayanamıyor ve hata yapıyor. İyi ya da kötü oyunda bir kare kaçırdığınızda maalesef oyun bitiyor.

Haberin Devamı

Robotların yavaş yavaş oyunların içerisinde yarattığı harikalara alışıyor olabiliriz. Google’ın Go yapay zekası geçtiğimiz ay dünya şampiyonunu yendi. Şimdi ise benzer bir yapay zekanın StarCraft oynayan versiyonu üzerinde çalışılıyor.