Teknoloji Piramitler Üzerinde İlginç Araştırma

Piramitler Üzerinde İlginç Araştırma

12.11.2015 - 11:23 | Son Güncellenme:

Giza piramidi bize 400 yıldır şaşkınlık ve ilham kaynağı olmakta. Piramitler neredeyse yüzyıllardır keşfedilen arkeolojik ve bilimsel bulgulardan sonra bile bizi hala şaşırtmaya devam ediyorlar. Yakın zamanda yapılan bir araştırmada...

Piramitler Üzerinde İlginç Araştırma

Giza piramidi bize 400 yıldır şaşkınlık ve ilham kaynağı olmakta. Piramitler neredeyse yüzyıllardır keşfedilen arkeolojik ve bilimsel bulgulardan sonra bile bizi hala şaşırtmaya devam ediyorlar. Yakın zamanda yapılan bir araştırmada Giza’da bulunan en büyük piramit Keops’un doğu cephesinde termal anormallikler gözlemlendi. Bu buluş Operation Scan Pyramid adındaki Mısır’dan, Fransa’dan, Kanada’dan ve Japonya’dan bilim adamlarının katıldığı bir araştırma. Bu araştırma Mısır’da bakanlıklar tarafından yürütülüyor.

Haberin Devamı

Araştırmanın amacı kozmik ışıklar ve dronelar kullanarak piramitleri incelemek. Araştırma planı doğrultusunda elde edilmesi beklenen veriler yeni mezarların keşfedilmesi gömülü halde olan saklı odaların bulunması gibi şeylerdi. Fakat piramidi termak fotoğraflama teknolojisi ile gözlemleyen bilim adamı bazı anormal sıcaklıklarda noktaların olduğunu keşfettiler. Keops piramidinin en alt noktasında yanındaki bloklara oranla oldukça yüksek derecede sıcaklığa sahip olan bir blok bulunuyor. Bilim adamları şimdilik bunu bloğun yapıldığı kireç taşını daha farklı bir kaliteye sahip olmasından kaynaklandığını dile getiriyor. Tabi böyle tek bir blok yok ve bu anormallik sadece Keops piramidinde değil diğer piramitlerdede bulunuyor. Bu noktaların arka taraflarında neler olduğu ise şimdilik merak konusu.

Yazarlar