Geri Dön

Pırasalı kiş tarifi

Yılbaşı sofralarınızda sunumu ve lezzetiyle dikkatleri üzerine çekecek pırasalı kiş tarifi...

Pırasalı kiş tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

İç harcı için:
600 gram pırasa
3 kaşık zeytinyağı
1 bardak şekersiz çiğ krema
3 yumurta
1 bardak rendelenmiş kaşar
1/5 demet dereotu
Taze çekilmiş karabiber
Kimyon
Tuz

Hamuru için:
2,5 bardak un
125 gram tereyağı
1 yumurta sarısı
3 kaşık yoğurt
2 kaşık buzlu su
1 çay kaşığı tuz

Pırasalı Kiş Nasıl Yapılır?

Hamuru için buzdolabından çıkardığınız tereyağını mutfak robotuna çekin.

Yumurta sarısı, un, yoğurt ve tuz da ekleyip karıştırın.

Hamur toparlanmaya başlayınca damla damla buzlu sudan ilave edin.

Hamuru streç filmle sarıp buzdolabında 30 dakika kadar bekletin.

Hamurunuzu 8 eşit parçaya ayırıp bezeler yapın.

Tart kalıplarından birazcık büyük olacak şekilde merdaneyle açın ve tart kalıbına yayın.

Eşit miktarda kabarması için üzerine yağlı kağıtlar serip nohut yerleştirin.

Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin.

İçi için ince ince doğradığınız pırasaları kızdırdığınız zeytinyağında tuz, karabiber ve kimyon ilave ederek soteleyin.

Yumurta, tuz ve karabiberi çırpın.

Sırasıyla kaşar, krema, ince ince kıyılmış dereotu ve sotelediğiniz pırasalarla karıştırın.

Bu karışımı kiş hamurlarının üzerine dökün. 20-25 dakika daha pişirin.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber