Gündem Piyano Festivali’ne 285 müzisyen

Piyano Festivali’ne 285 müzisyen

30.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Uluslararası Antalya Piyano Festivali bu yıl 19’uncu kez, 1 - 9 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Yerli ve yabancı sanatçıların yer alacağı festivalin sanat yönetmenliğini Gürer Aykal üstleniyor.

Piyano Festivali’ne  285 müzisyen

Festival 1 Eylül’de İspanya’nın önemli Flamenko sanatçılarından Laura De Los Angeles’in vereceği konserle başlayacak. Sanatçı festival kapsamında ilk kez Türkiye’de olacak. 4 Eylül’de Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’nın Gürer Aykal şefliğinde vereceği konserde ise Genç Yetenekler Piyano Yarışması’nın kazananları solist olarak yer alacak. Festival kapsamında her yıl gerçekleştirilen ‘Kamuran Gündemir Anısına Genç Yetenekler Resitali’nde bu yıl Kenan Tatlıcı piyanosuyla 5 Eylül Çarşamba günü sahnede olacak.

Haberin Devamı

Yetenekli piyanist Ivan “Melon” Lewis, festivalin altıncı günü müzikseverle buluşacak. Sanatçının solo projesi olan’ Ivan “Melon” Lewis & The Cuban Swing Express: Cubaing Forever’ festival kapsamında ilk kez Türkiye’de olacak. 8 Eylül Cumartesi günü Fahir Atakoğlu ve Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, ‘Film Müzikleri Konseri’ ile izleyicinin karşısında olacak.

Festivalin kapanışı ise 9 Eylül Pazar günü, Dhafer Youssef konseri ile olacak. Sufi geleneğini, caz unsurlarını ve Arap lirizmini harmanladığı müziğini kendine özgün bir üslupla yorumlayan sanatçı, ‘Diwan of Beauty and Odd’ albümünü müzikseverlerin beğenisine sunacak. Festival kapsamında bu yıl Gülçin Anıl ‘Ritmik Renkler’ resim sergisi müzikseverlerin Antalya Kültür Merkezi Alt Fuaye’de yer alacak. 19. Uluslararası Antalya Piyano Festivali’nde, gerçekleşecek tüm etkinlikler boyunca 285 müzisyen Antalyalı müzikseverlerin huzuruna çıkacak.