Gündem PKK’nın mayınına basan asker şehit

PKK’nın mayınına basan asker şehit

02.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

PKK’lı bir grup terörist, önceki gün Erzurum-Iğdır karayolunun Karakurt deresi mevkiinde yol kesip 8 TIR ve kamyonu yakmıştı.

PKK’nın mayınına  basan asker şehit

Kağızman Belediyesi’ne ait yolcu otobüsünden indirdiği 36 yolcuyu rehin alan 2 saat rehin alan teröristler, cep telefonlarını toplayıp serbest bırakmıştı. Olayın duyulması üzerine Erzurum, Iğdır ve Kars’tan çok sayıda asker bölgeye sevk edilmişti. Teröristlerin kaçarken anahtarlarını aldığı bazı araçları ve köprüyü mayınladığı ortaya çıktı.
Dün 12.30’da bölgede mayın kontrolu yapan Jandarma Uzman Çavuş Ali Gökçe (35), teröristlerce önceden tuzaklanmış mayının patlaması sonucu ağır yaralandı. Gökçe kaldırıldığı Kağızman Devlet Hastanesi’nde tüm müdahalelere karşın kurtarılamayarak şehit düştü. Şehit Uzman Çavuş Ali Gökçe’nin cenazesi, memleketi olan Osmaniye’ye gönderilecek.
Erzurum-Iğdır karayolunun, PKK’lı teröristlerin son 10 günde 2 kez kestiği Karakurt-Kağızman arası, güvenlik nedeniyle ulaşıma kapatıldı. Karakurt vadisinin ulaşıma güvenlik nedeniyle kapıtılması üzerine trafik polisleri, sürücülere Kars karayolunu kullanmalarını bildiriyor.

Annesi rüyada görmüş
Şehit olan Uzman Çavuş Ali Gökçe’nin (35) Osmaniye’deki baba ocağına ateş düştü. Düziçi Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Bülent Keskinsoy, şehidin Düziçi ilçesi Ellek beldesindeki babaevine giderek, baba Mehmet ve anne Fadime Gökçe’ye acı haberi verdi. Gözyaşlarına hakim olamayan baba Gökçe, önceki gece oğlunu nöbet tuttuğu sırada rüyasında gördüğünü söyledi.
Gökçe, “Rüyamda oğlumu yanıma çağırdım. ‘Gel artık’ dedim, ‘Baba, bana bir şey olmaz, üzerimde çelik yelek ve silahım var’ dedi” şeklinde konuştu. Yüzbaşı Keskinsoy’un boynuna sarılan şehidin kız kardeşi de “Ne olur kardeşimin ölmediğini söyleyin” diyerek gözyaşı döktü.
Keskinsoy, şehidin ailesini teskin etmeye çalıştı. Şehit haberinin alınmasının ardından eve Türk bayrağı asıldı, komşuları aileye başsağlığı diledi. Evli ve iki çocuk babası Gökçe’nin 9 kardeşinin olduğu, 12 yıldır uzman çavuşluk yaptığı öğrenildi.