Gündem PKK’nın şehit ettiği köy korucusu toprağa verildi

PKK’nın şehit ettiği köy korucusu toprağa verildi

30.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Nusaybin’de terör örgütü PKK üyelerince şehit edilen geçici köy korucusu Medeni Konak askeri törenle toprağa verildi. PKK’nın tehdit ettiği Konak’ın daha önce de saldırıya uğradığı öğrenildi...

PKK’nın şehit ettiği köy korucusu toprağa verildi

Mardin’in Nusaybin ilçesinde köy korucusu Medeni Konak, önceki akşam Yeni Turan Mahallesi’nde bulunan Ziraat Odası binasından çıkarak, evine gitmek üzere otomobiline bindi. Hareket eden otomobil, Hamam Sokak üzerinde otomatik silahlı saldırıya uğradı.

Haberin Devamı

Ağır yaralanan Konak, olay yerine çağrılan ambulansla önce Nusaybin Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından ağır yaralı Konak, tedavi için götürüldüğü Mardin Devlet Hastanesi’ndeki doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Konak’a saldıranların PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi olduğu belirlendi.

Gözyaşlarıyla uğurlandı

Konak’ın cenazesi dün Mardin Devlet Hastanesi morgundan alınarak, Nusaybin’e bağlı Açıkköy Mahallesi’ne getirildi. Mahalle camisinde kılınan cenaze namazının ardından Konak’ın cenazesi evine getirildi. Evinin bahçesinde düzenlenen törende, Konak’ın öz geçmişi okundu. Daha sonra Konak’ın cenazesi, evinin bahçesinde toprağa verildi.

Törene, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, Nusaybin Kaymakamı Murat Sarı, Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Ak Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Doğru ile askeri yetkililer ve vatandaşlar katıldı. Konak’ın babası Mustafa ve annesi Hanım Konak’a Kürtçe olarak taziyelerini ileten Bakan Şimşek, “Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu size taziyelerini ve selamlarını iletmemi istedi. Allah sabır versin” dedi.

6 ay önce de saldırıya uğramış

Haberin Devamı


Konak’ın Ak Parti üyesi ve sandık kurulu başkanı olduğu öğrenildi. Konak’ın, 6 ay önce de terör örgütü tarafından tehdit edildiği ve uğradığı silahlı saldırıdan yara almadan kurtulduğu belirlendi. Ölümle tehdit edilen Konak’ın, sosyal medya hesabından paylaştığı bazı mesajlar şöyle: “Ey Müslümanlar uyanın yeter. Bu ne Kürt’ün ne Türk’ün savaşıdır, İsrail, Amerikan savaşıdır, kardeş kardeşi öldürüyor.”