Siyaset PKK’nın ‘tedavi hücresi’ne baskın

PKK’nın ‘tedavi hücresi’ne baskın

22.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Güneydoğu’da güvenlik güçlerinin operasyonlarında yaralanan PKK’lı teröristleri İstanbul’a getirip tedavi ettirdikleri öne sürülen, aralarında doktor ve sağlık görevlilerinin de bulunduğu altı şüpheli gözaltına alındı.

PKK’nın ‘tedavi hücresi’ne baskın

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK’nın faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yaptığı çalışmalar kapsamında, kırsal alanda güvenlik kuvvetleriyle girdikleri çatışmalarda yaralanan teröristleri İstanbul’a getirip tedavi ettirdikleri öne sürülen altı kişiyi tespit etti. Teknik ve fiziki izlemelerle desteklenen takibin ardından adresleri belirlenen 6 şüpheli önceki gece düzenlenen operasyonlarla gözaltına alındı.
Yaralı teröristlerin tedavilerini ve ameliyatlarını anlaştıkları hastanelerde yaptırdıkları iddia edilen 6 şüpheli arasında özel bir hastanede görevli bir doktor, bir sağlık görevlisi ile medikal uzmanın da bulunduğu öğrenildi. TEM ekipleri tarafından aynı gece düzenlenen bir başka operasyonda ise, terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanmasına bağlı oldukları ve terör örgütüne eleman temin ettikleri öne sürülen dört örgüt üyesi de gözaltına alındı. Terör örgütünün dağ kadrosuna terörist kazandırma faaliyetlerinde bulundukları iddia edilen 4 örgüt üyesi ile teröristleri tedavi ettirdikleri öne sürülen altı şüphelinin sorguları sürüyor.

Haberin Devamı