Gündem PKK, Silopi’de ilkokulu yaktı

PKK, Silopi’de ilkokulu yaktı

31.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şırnak’ın Silopi ilçesinde dün akşam saatlerinde Yenişehir İlkokulu’na giren 3 kişi, öğretmenler odasını ateşe verip kantini talan etti.

PKK, Silopi’de ilkokulu yaktı

Silopi Yenişehir İlkokulu’na dün akşam saatlerinde giren yüzleri kapalı 3 kişi öğretmenler odasını ateşe vererek, kantini talan etti. Okulun tek güvenlik kamerası yaşanan olayları saniye saniye kaydetti.
Güvenlik kamerası görüntülerinde, pencereleri kırarak içeri kişiler, 2’nci katta bulunan okul kantininin kapı ve camlarını kırarak içerideki eşyaları yerlere savurdu. Daha sonra kantinde bulunan koltukları ateşe veren bu kişilerden biri, bu kez kantinin karşısında bulunan öğretmenler odasına yöneldiği görülüyor. İçeride kanepe ve koltukları ateşe veren saldırganlar, daha sonra okul bahçesinde bulunan Atatürk büstünü kırıp yere atarak hızla olay yerinden uzaklaştıkları görülüyor.
Muş’un Hasköy ilçesine bağlı Karakütük köyünde de 6 vatandaş, silahlı 3 PKK’lı tarafından tehdit edildiklerini ve traktörlerinin yakıldığını söyledi. Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 1 PKK üyesi güvenlik güçlerine teslim oldu. Kırsal alandan kaçan bir PKK mensubu Yüksekova ilçesi 7’nci Hudut Alay Komutanlığı Dağlıca 6’ncı Hudut Tabur Komutanlığı’na silahsız ve teçhizatsız olarak gelip teslim oldu. Olayla ilgili adli makamlarca tahkikat başlatıldığı belirtildi.