Gündem Plaka bilgilerinizle araç sorgulayın, tüm araç bilgilerine ulaşın!

Plaka bilgilerinizle araç sorgulayın, tüm araç bilgilerine ulaşın!

02.05.2016 - 09:23 | Son Güncellenme:

Araç sorgulamanızı plaka bilgilerinizle yapabilirsiniz. Araç sorgulama ile araç ile ilgili pek çok bilgiye ulaşabilirsiniz. Araç sorgulama ve plaka sorgulamanızı nereden yapacağınızı anlattık!

Plaka bilgilerinizle araç sorgulayın, tüm araç bilgilerine ulaşın

Her vatandaş bir araç sahibi olmak ister. Araç almak isteyen bir vatandaş tabiki de sıfır bir araba olmasını ister fakat sıfır araba almak o kadar kolay değildir. Maddi durumlar söz konusu olunca sıfır araba yerine ikinci el araç paarlarına yönelirler. İkinci el araç almak için vatandaşların direkt olarak ikinci el pazarını tercih ederler. İkinci el araç almayan karar verdiyseniz bazı konuları araştırmalısınız ve dikkat etmelisiniz. İkinci el araç aldığınıda aracın durumu çok fazlaca önemlidir. İkinci el arabanın bazı sıkıntıları olabiliyor. Örneğin daha önceden kazalı olup olmadığı aracın özellik durumları ve aracın sigorta bilgileri gibi bir çok sıkıntılar çıkabiliyor. Bu önemli olan bilgilere araca bakıp kontrol edip anlamanı imkansızdır.

Haberin Devamı

· ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

· PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.
Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile hayatımız bir çok konuda daha pratik ve kolay bir hale gelmiştir. Teknolojinin gelişmesine yarar olarak da ikinci el araba alınırken aracın durumunu kolay bir şekilde kontrol edilmesini sağlar. Yani bir araç kaza yapmış ise direkt olarak bir hasar kaydı oluşmaktadır. Bu sayede aracın daha önceden herhangi bir kazaya karışıp karışmadığı aracın neresinde hasarı olup olmadığı ve aracın hangi parçasının değişip değişmediğini buradan öğrenmeniz mümkün olur. Bir diğer kolaylık ise satın almak istediğini ikinci el aracın plakasının üzerinde herhangi bir trafik cezası olup ya da olmadığını araç sorgulama ve plaka sorgulamaişleminden öğrenmeniz mümkün olmaktadır. Bu anlattığımız bütün işlemleri yani araç sorgulama ve plaka sorgulama gibi işlemleri internet yardımı ile online bir şekilde yapmanı mümkündür. Araç sorgulama ve plaka sorgulama işleminizi direkt olarak e- devlet sistemi üerinden yapmanı mümkündür. Dilerseniz araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemini Emniyet Genel Müdürlüğünün resmi internet sayfasından da yapabilirsiniz. araç sorgulama ve plaka sorgulamayaptığınızda satın almak istediğini ikinci el aracın bir çok bilgilerini öğerenmeniz mümkündür. Araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemlerini internet yardımı ile online bir şekilde e- devlet üzerinden yapmak istiyor iseniz ilk olarak e- devlet sisteminin resmi sayfasına girmeni gerekmektedir. Daha sonra sayfaya girdiğinizde karşınıza sisteme giriş yapma yolu çıkacaktır. Bu giriş yollarından herhangi birini seçerek araç sorgulama ve plaka sorgulama için e- devlet sistemine giriş yapabileceksiniz. Vatandaşlar e- devlet sistemine giriş yapmak için genel olarak e- devlet şifresini seçmektedirler. Sizde bu giriş yolunu seçmek istiyor iseniz bir e- devlet şifresine sahip olmanız gerekmektedir. e- devlet şifreniz yok ise sizlere yakın herhangi bir PTT şubesine gidip TC kimlik numaranız ile ve de 2 TL işlem ücreti karşılığında size özel kapalı bir zarfta bir e- devlet şifresine sahip olabilirsiniz. e- devlet şifresini aldıktan sonra tc kimlik numaranız ve ptt şubesinden almış olduğunuz e- devlet şifresini yaarak e- devlet sistemine giriş yapmış olursunuz ve buradan dilediğiniz gibi araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz.