Gündem Plaka bilgilerinizle araç sorgulamanızı nasıl yapacaksınız?

Plaka bilgilerinizle araç sorgulamanızı nasıl yapacaksınız?

04.05.2016 - 11:23 | Son Güncellenme:

Plaka bilgilerinizle araç sorgulamanızı yapabiliyorsunuz. Araç sorgulama online olarak yapılabilen bir işlemdir. Plaka sorgulama ve araç sorgulamanızı nasıl yapacağınızı anlattık!

Plaka bilgilerinizle araç sorgulamanızı nasıl yapacaksınız

Son yıllarda teknoloji ve internet anlamında gelişim içinde olduğumuz için bir çok işlemimizi internet üzerinden gerçekleştirebilir duruma geldik. İnternet üzerinden gerçekleştirebileceğimiz işlemlerin başında da sorgulama ve ödeme işlemleri bulunmaktadır. Artık internet üzerinden bir çok sorgulama ve ödeme işlemini gerçekleştirebiliriz. Bu sorgulama işlemlerinden bir tanesi de araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemidir. Araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemi günlük hayatımızda çok önemli olmasa da araç alım veya satımı yapacağımız sırada önemli olabilir. Çünkü araç sorgulama işlemi sayesinde satın alacağınız aracın bilgilerini kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. Aracın durumunu, çalıntı olup olmadığını, aracın ne durumda olduğunu ve aracın özelliklerini araç sorgulama işlemi sayesinde öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

· ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

· PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Plaka sorgulama işlemi ile birlikte de satın alacağınız aracın plaka bilgilerini öğrenebilirsiniz. Plakanın üzerinde trafik cezası olup olmadığını plaka sorgulama işlemi sayesinde öğrenebilirsiniz. Bu 2 sorgulama işlemini de internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Araç sorgulama işlemini internet üzerinden E-Devlet sisteminden gerçekleştirebilirsiniz. Plaka sorgulama işlemini ise internet üzerinden Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz.

Araç sorgulama işlemi 2. el araç alacak olanlar için önemli bir sorgulamadır. Araç sorgulama işlemini gerçekleştirmeden araç almanız önerilmez. Araç sorgulama işlemi sayesinde satın alacağınız araç hakkında bir çok bilgiye sahip olabilirsiniz. Araç sorgulama işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden araç sorgulama işlemini E-Devlet sisteminden gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için ise sisteme giriş yapmanız gereklidir. E-Devlet ana sayfasında yer alan sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra karşınıza E-Devlet sistemine giriş yolları gelecektir. Bu giriş yollarından en çok kullanılanı ve en pratik olanı E-Devlet şifresi ile giriş yoludur. Bu giriş yolunu seçtiğinizde sistem sizden T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi isteyecektir. E-Devlet şifrenizi bilmiyorsanız eğer ilk olarak E-Devlet şifrenizi almanız gereklidir. E-Devlet şifrenizi üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanınız ile herhangi bir PTT kurumuna giderek 2 TL karşılığında alabilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra E-Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler bölümüne giriş yapmalısınız. Buradan açılan hizmetlerden Emniyet Genel Müdürlüğünü bulduktan sonra alt hizmetlerinden araç sorgulama seçeneğini seçerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

Şifresiz bir şekilde plaka sorgulama işlemini gerçekleştirebilmek için Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesine giriş yapmanız gereklidir. Bu internet sitesine giriş yaptıktan sonra ana sayfada trafik cezası ve otopark sorgulama bölümü vardır. Bu bölüme girmeniz gereklidir. Bu bölüme giriş yaptıktan sonra açılan sayfaya T.C. kimlik numaranızı, adınızı, soyadınızı ve doğum tarihinizi girmeniz gereklidir. Açılan sorgulama seçeneklerinden araç plakasına yazılan ceza sorgulama seçeneğini seçtiğinizde sorgulama sayfasına sorgulama yapmak istediğiniz aracın plaka numarasını ve tescil belge seri ve numarasını girmeniz gereklidir.