Gündem Plakadan araç sorgulama ve tramer hasar kaydı sorgu numarası kaçtır?

Plakadan araç sorgulama ve tramer hasar kaydı sorgu numarası kaçtır?

07.02.2016 - 22:56 | Son Güncellenme:

Plakadan araç sorgulama ve tramer hasar kaydı sorgulama işlemlerini online yapabilmenizin yanında SMS hattı yardımıyla da yapabilirsiniz. Bu işlemler sayesinde 2. El araç alımı yapacaksanız tüm bilgilere ulaşırsınız. Nasıl ve nereden yapacağınızın bilgisi haberimizde.

Plakadan araç sorgulama ve tramer hasar kaydı sorgu numarası kaçtır

Son zamanlarda 2. el araba alımı ve satımı artış göstermiştir. Ama 2. el araba alımında ve satımında dikkat edilmesi gereken birçok husus vardır. Satın alacağınız aracın çalıntı olup olmadığını, herhangi bir kaza geçirip geçirmediğini, üzerinde bir hasar kaydının bulunup bulunmadığını ve aracın sigorta bilgilerini bazı sorgulamaları gerçekleştirerek öğrenebiliriz. Araç sorgulama yaparak araç hakkında birçok bilgiyi ulaşabilirsiniz. Araç sorgulama işlemi ile aracın çalıntı olup olmadığını anlayabilirsiniz. Satın alacağınız aracın plaka bilgilerini ise plaka sorgulama işlemi ile birlikte öğrenebilirsiniz. Plakanın üzerinde trafik cezası olup olmadığını varsa hangi trafik cezaları ve ne kadar olduğunu plaka sorgulama işlemi ile birlikte öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HASAR KAYDI İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAMER SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Dikkat etmeniz gereken en önemli konulardan birisi ise aracın hasar kaydıdır. Yani aracın daha önce değişen bir parçası olup olmadığını, kaza geçirip geçirmediğini, geçirdiyse hangi kazalara karıştığını ve hangi bölgelerinde hasar olduğunu araç hasar kaydı sorgulama işlemi ile öğrenebilirsiniz. Araç hasar kaydı sorgulama işlemi araç alırken kesinlikle yapmanız gereken bir sorgulama türüdür. Araç satın alırken öğrenmeniz gereken bir diğer bilgi de aracın sigorta bilgileridir. Satın alacağınız aracın sigortası var mı, varsa ne kadar süre sonra bitecek gibi bilgilerin hepsini tramer sorgulama işlemi ile birlikte öğrenebilirsiniz. Bu sorgulamaların hepsini internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Gelişen internet teknolojisi sayesinde internet üzerinden birçok işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu sorgulama işlemlerini de internet üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Araç sorgulama işlemi ile birlikte satın alacağınız aracın bütün özelliklerini öğrenebilirsiniz. Aracın durumunu, çalıntı olup olmadığını araç sorgulama işlemi ile birlikte öğrenebilirsiniz. Araç sorgulama işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden E-Devlet sistemine giriş yaparak araç sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için sisteme giriş yapmanız gereklidir. E-Devlet sistemine ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıklayarak giriş yapabilirsiniz. Bu linki tıkladıktan sonra karşınıza E-Devlet sistemine giriş yolları gelecektir. Bu giriş yollarından herhangi bir tanesini seçerek sisteme giriş yapabilirsiniz. E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtiğiniz takdirde sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gereklidir. E-Devlet şifrenizi PTT kurumlarına giderek 2 TL karşılığında alabilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra T.C. kimlik numaranız ile birlikte sisteme girerek giriş yapabilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan E-Hizmetler bölümüne giriş yapmalısınız. Bu bölümden Emniyet Genel Müdürlüğünü bulduktan sonra trafik şube bölümüne giriş yapmanız gereklidir. Bu bölümün alt seçeneklerinden araç sorgulama seçeneğini seçerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Aracın plaka bilgilerini plakanın üzerinde ceza olup olmadığını varsa ne kadar trafik cezası olduğunu plaka sorgulama işlemi ile birlikte öğrenebilirsiniz. Plaka sorgulama işlemini internet üzerinden Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sayfasından gerçekleştirebilirsiniz. Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sayfasına giriş yaptıktan sonra ana sayfada bulunan trafik cezası ve otopark sorgulama seçeneğini seçmelisiniz. Açılan sayfaya kimlik bilgilerinizi girmeniz gereklidir. Bu bölüme T.C. kimlik numaranızı, adınızı, soyadınızı ve doğum tarihinizi girmeniz gereklidir. Açılan sorgulama seçeneklerinden araç plakasına yazılan ceza sorgulama seçeneğini seçtikten sonra sorgulama yapmak istediğiniz araç plaka numarasını girmeniz gereklidir.

Haberin Devamı

Aracınızın üzerindeki hasarları, aracın hangi parçalarının değiştiğini araç hasar kaydı sorgulama işlemi ile birlikte öğrenebilirsiniz. Araç hasar kaydı sorgulama işlemini de internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezinin internet sitesinden araç hasar kaydı sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Ana sayfada yer alan sorgulama bölümüne giriş yaptıktan sonra kaza tespit tutanağı sorgulama seçeneğini seçmelisiniz. Bu seçeneği seçtikten sonra sizi 3 tane sorgulama seçeneği karşılayacaktır. Herhangi bir tane sorgulama işlemini seçtikten sonra en alttaki güvenlik kodunu da girerek sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Plaka ve sigortalı T.C. kimlik numarası ile sorgulama, plaka ve sigortalı kimlik numarası ile sorgulama, plaka ve sürücü kimlik numarası ile sorgulama seçeneklerinden istediğinizi seçebilirsiniz. Tramer Sorgulama işlemini de bu bölümden gerçekleştirebilirsiniz. Sorgulamalar bölümünden trafik poliçe sorgulama seçeneğini seçtiğiniz takdirde karşınıza 3 tane sorgulama seçeneği gelecektir. Bu sorgulama seçeneklerinden herhangi birisine istenilen bilgileri girdikten sonra ve son olarak da güvenlik kodunu gerekli yere girerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz. Ayrıca 5664 SMS hattından da bu sorgulama işlemlerini yapabilirsiniz.