Oyun PlayStation 4 görkemli günlerini geride bırakıyor

PlayStation 4 görkemli günlerini geride bırakıyor

27.04.2018 - 12:09 | Son Güncellenme:

PlayStation 4, Sony için büyük bir başarı oldu ama işler yavaşlıyor gibi görünüyor. Konsolun, görkemli günlerini yavaş yavaş geride bıraktığı görünüyor.

PlayStation 4 görkemli günlerini geride bırakıyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Sony, 2016 yılında 20 milyon satış yaparken 2017 mali yılında 19 milyon PS4 sattığını açıkladı. Mart 2019'da sona eren cari yıl için tahmin 16 milyon oldu. Karşılaştırma için, Nintendo aynı dönemde 20 milyon Switch konsolunu satmayı bekliyor.

Bu Sony için kötü bir haber değil çünkü şirket daha fazla para kazanıyor ve bunun devam etmesini bekliyor. PlayStation işletmesi, yıllık % 17,8 artışla 177,5 milyar yen (1,62 milyar $) kâr elde etti. Bunun nedeni Sony'nin her zamankinden daha fazla PS4 yazılımı satması ve daha fazla PlayStation Plus abonesi çekmesi. Bu yıl için Sony, beklenen düşük donanım satışları nedeniyle gelirde hafif bir düşüş öngörüyor, ancak kârda yüzde 7'lik bir artış bekliyor.

Sony şu anda çok sayıda makine satmak zorunda olmadığı ve oyunlara konsantre olabileceği noktada. Büyük soru, yeni bir oyun konsolu tasarlama ihtiyacını ne zamanm hissedecek?