Siyaset ‘Polemiğe girmek bana yakışmaz’

‘Polemiğe girmek bana yakışmaz’

13.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son günlerde adını anmadan kendisine yönelik eleştirileriyle ilgili soruya, “Bu konularla ilgili polemiğe girmek bana yakışmaz. Dolayısıyla her şey zaten ortada. Herkes birbirini biliyor. Onun için polemiğe girmek istemiyorum” karşılığını verdi.

‘Polemiğe girmek bana yakışmaz’

Cuma namazını Orman Bölge Müdürlüğü içerisindeki Fatih Ormanı Camii’nde kılan Gül, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. “Son günlerde Sayın Cumhurbaşkanı’ndan ve Ak Parti’den size yönelik eleştiriler vardı. Bunun yanında bazı iddialar var 2019’da aday olacağınızla ilgili. Bu konuda ne söyleyeceksiniz?” sorusuna kısa bir yanıt veren Gül, “Bu konularla ilgili polemiğe girmek ana yakışmaz. Dolayısıyla her şey zaten ortada. Herkes birbirini biliyor. Onun için polemiğe girmek istemiyorum” dedi. Gül, “Kırgın mısınız?” sorusunu ise yanıtsız bıraktı.
‘İnşallah son kez’
Abdullah Gül, OHAL’in uzatılmasıyla ilgili soruya ise “OHAL’in son defa Meclis’e sevk edildiği kanaatindeyim. İnşallah son kez uzatılır. Türkiye’nin artık demokratik nizama geçtiğini bütün dünyaya göstermesinin, özgürlükçü bir yolu izlediğini göstermesinin, tekrar reformcu bir Türkiye olduğunu göstermesinin, hem öz güveni itibarıyla hem Türkiye’nin dış ilişkileri itibarıyla hem Türk ekonomisi itibarıyla hem diğer birçok konularda çok doğru olacağına inanıyorum. Tabii ki çok olağanüstü bir dönem yaşadı Türkiye, kontrol altına almak için bunlar gerekliydi. Ama artık her şeyin normalleştirilmesi ve Türkiye’de demokrasinin bütün fonksiyonlarıyla işlediğini göstermek herhalde Türkiye’ye çok büyük iyilik olur, herkes için de büyük bir ümit olur kanaatindeyim” yanıtını verdi.