Gündem Polisi alarma geçiren araç!

Polisi alarma geçiren araç!

06.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Reyhanlı’da şüphe üzerine durdurulan Suriyeli A.D.’nin kullandığı araçta arama yapan polis boş vize belgeleri, 3 ayrı isme düzenlenmiş kimlik ve 3 flash bellek ele geçirdi...İncelenen flash bellekler içerisinde Hatay ve İstanbul’daki bazı kamu kuruluşlarının fotoğrafları bulunurken terör örgütleriyle ilişkisinden şüphelenilen A.D. gözaltına alındı...

Polisi alarma  geçiren araç

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde polisin durdurduğu aracı kullanan Suriyeli A.D.’nin üzerinde ve evinde çıkan belge ve dokümanlar polisi alarma geçirdi. Araçta yapılan aramada, Avrupa ülkelerine ait boş vize belgeleri ile flash bellekler bulundu.
Flash belleklerde, Hatay ve İstanbul’daki bazı kamu kuruluşlarının fotoğrafları, Taksim Meydanı ve İstanbul metrosunun resimlerinin bulunduğu ortaya çıktı.
Şüpheli A.D.’nin evinde yapılan aramada ise, farklı isimlere hazırlanmış yabancı ülke pasaportları ele geçirildi. Gelişmeler, Hatay Emniyeti’nce Ankara ve İstanbul’a bildirildi.
Terör eylemlerinin engellemek amacıyla özellikle Suriye sınırına yakın bölgelerde devam eden güvenlik önlemler kapsamında 3 Temmuz’da Hatay’da önemli bir gelişme yaşandı.
Polis araçta arama yaptı
Milliyet’in aldığı bilgiye göre, sınırdaki Reyhanlı ilçesinin hemen giriş bölgesindeki polis kontrol noktasında araçlar üzerinde yapılan arama çalışmalarında 34 JL 3706 plakalı özel bir araç durduruldu.
Gece 21.00 sıralarında durdurulan aracın sürücüsünün hareketlerinden şüphelenen polis, aracın Suriyeli sürücüsü ile araçta arama yaptı. Suriyeli araç sürücüsü A.D.’nin herhangi bir suç kaydı çıkmadı, ancak araçtaki detaylı aramada, Almanya, İspanya ve Belçika’dan vize almak için kullanılan 18 boş vize belgesi, yabancı isimlere düzenlenmiş 3 ayrı kimlik ile 3 flash bellek bulundu. Suriyeli A.D.’nin bulunan belgeler sonrasında şüpheli davranışlar göstermesi üzerine hakkında gözaltı kararı alındı.
Kritik noktalar
Savcılık talimatıyla flash belleklerde yapılan incelemede, Reyhanlı Belediye Binası, Reyhanlı AK Parti binası, Kırıkhan Devlet Hastanesi, Hatay Emniyet Müdürlüğü’nün binası, Mustafa Kemal Üniversitesi Hastanesi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi’ndeki ana binası, Taksim Meydanı ve İstanbul metrosunun resimleri bulundu. Bu gelişme üzerine şüpheli A.D., Hatay’da Terörle Mücadele Şubesi’nde sorguya alındı. Şüphelinin Reyhanlı’daki Atatürk Caddesi üzerinde yaşadığı evde yapılan aramada ise yeni belge ve ipuçlarına ulaşıldı.

Yabancı ülke pasaportları

Evde yapılan aradamada 31 pasaport, 13 aile defteri, teknolojisi gelişmiş 1 renkli fotokopi makinesi, çeşitli yabancı isimlere hazırlanmış kimlik belgeleri ve 1 tane dizüstü bilgisayar elde edildi. Yapılan ilk incelemede, pasaportların 28’nin Suriyeliler adına, 1’nin İspanya ve 2’sinin Mısır vatandaşları adına hazırlandığı anlaşıldı. Bu gelişmeler sonrasında, şüpheli Suriyeli A.D.’nin terör örgütleriyle bağlantısı araştırılırken, Ankara ve İstanbul Emniyet müdürlüklerine bilgi verildi.

Yazarlar